*Vanaf 8 september 2021 wijzigen de voorwaarden met betrekking tot gratis verzending van thuisbezorgbestellingen. Bekijk de voorwaarden >

Leienaars

Leidse achternamen en Leidenaars van naam

Gebonden

€ 32,50

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Leienaars

Gebonden

€ 32,50

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 binnen NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen

Leienaars gaat over dertigduizend Leidse achternamen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle namen die in dit boek staan een Leidse oorsprong hebben of alleen in Leiden voorkomen. Vele zijn ook ver daarbuiten bekend. Wat we aan de namen wel zien is dat de bewoners van Leiden van heinde en verre naar onze stad zijn gekomen. Om economische redenen of om godsdienstige zoals de vele Franse protestanten of hugenoten. Hun achternamen en die van andere immigranten vertellen niet alleen de geschiedenis van hun herkomst en van hun beroep, maar ook van hun bijnamen en van hun verwantschap. Van interessante Leidenaren of van mensen die in Leiden gewoond en gewerkt hebben en die Leiden op de een of andere manier roem hebben gegeven, zijn tevens korte biografietjes toegevoegd.
Piet van Sterkenburg is neerlandicus. Hij was directeur van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie te Leiden en hoogleraar Lexicologie. Daarnaast was hij onder meer hoofdredacteur van de Hedendaagse Van Dale. Ook was hij vele jaren voorzitter van de 3 October-Vereeniging en sinds 2006 is hij ereburger van de stad.
ISBN
9789463190596
Vorm
Gebonden
Uitgever
Scriptum Books
Druk
1e
Verschenen
10-03-2017
Taal
Nederlands
Genre
Zwangerschap en opvoeding
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris