mei

Schwob Young

woensdag 25 mei 2022

Op woensdag 25 mei van 19.30 – 22.00 uur organiseren we een avond over het boek Wittgensteins minnares met auteur Lodewijk Verduin, actrice Marlies Heuer en cellist Jan Kuijken. Exclusief voor Schwob Young Noord: de performance Wittgensteins minnares door Marlies Heuer, begeleid op cello door Jan Kuijken.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via [email protected].

 

 

Meer informatie

juni

Signeersessie Fieke Gosselaar

zaterdag 4 juni 2022

Op zaterdagmiddag 4 juni om 15:00 uur komt Fieke Gosselaar naar onze winkel in Leeuwarden. Ze doet een signeersessie voor haar nieuwe boek Als je ze kent. Natuurlijk is er ook tijd om vragen te stellen.

 

 

Meer informatie

Interview met Splinter Chabot

vrijdag 10 juni 2022

Vrijdag 10 juni wordt Splinter Chabot in onze winkel aan de Grote Markt in Groningen geïnterviewd door Rense Sinkgraven over zijn nieuwe boek als de Hemel genoeg ruimte heeft. Na afloop van het interview is er de gelegenheid om het boek te laten signeren en na te praten met een hapje en drankje.

Tijdstip: 19:00 - 21:00 uur, met inloop vanaf 18:30 uur
Aanmelden via: [email protected]

 

Meer informatie

Interview + signeren Splinter Chabot

zaterdag 11 juni 2022

Splinter Chabot komt naar onze winkel in Leeuwarden! Op zaterdagmiddag 11 juni om 14:00 uur wordt hij geïnterviewd en komt hij zijn boek als de Hemel genoeg ruimte heeft signeren. Ook is er ruimte voor vragen. Graag aanmelden via [email protected] 

 

Meer informatie

Lezing Frans de Waal

maandag 13 juni 2022

(Let op Locatie is in de Aletta Jacobshal)

Anders met Frans de Waal

Frans de Waal komt weer naar Groningen! In zijn nieuwe boek Anders: Gender door de ogen van een primatoloog (AtlasContact, 2022) buigt hij zich over gender en sekse bij de mens en andere dieren. Hoe verschillend zijn mannen en vrouwen? Is dat verschil natuurlijk of aangeleerd? Zien we dezelfde verschillen terug bij andere primaten? Leren mensapen ook hun sekse rollen of is “gender” een uniek menselijk verschijnsel?

Meer informatie

Meet & Greet met Gert Wijlage/ DeFKa Research

zaterdag 18 juni 2022

Op zaterdagmiddag 18 juni van 14.00 - 16.00 uur presenteert Gert Wijlage namens DeFKa Research het nieuwste magazine met het thema: ‘Decoratie, Ambacht&Design’. Het is inmiddels het 5e nummer in de reeks SC Magazines die tot onderwerp hebben het archiveren van hedendaagse kunst. Tijdens deze ‘Middag met DeFKa’ zijn de magazines in te zien en wil DeFKa graag in gesprek met publiek. Aanmelden wordt op prijs gesteld.

 

Meer informatie