Het Nederlands bestuursprocesrechtin theorie en praktijk Deel II: Formeel procesrecht

Boek 4: Effecten en rechtsmiddelen, schaden en kosten

Paperback

€ 60,00

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Het Nederlands bestuursprocesrechtin theorie en praktijk Deel II: Formeel procesrecht

Paperback

€ 60,00

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen

Volledig vernieuwde en fraai verzorgde uitgave van het meest complete handboek van het Nederlands bestuursprocesrecht van de hand van prof. mr. A.Q.C. Tak, van 1983 tot 2008 hoogleraar te Maastricht!

Wegens de enorme omvang van het werk (3148 pagina's) bestaat deze vijfde geheel herziene druk uit 4 boeken, die in onderling verband bestudeerd kunnen worden. Van deze uitgave is nu voor het eerst ook een elektronische uitgave als e-boek beschikbaar.

A.Q.C. Tak (1942) bracht al in 1983 samen met de latere hoogleraar J.B.J.M. ten Berge uit Utrecht het Nederlands bestuursprocesrecht voor het eerst in kaart, in het klassieke tweedelige standaardwerk over het Nederlands Administratief Procesrecht. Vele boeken en andere publicaties verschenen sindsdien van zijn
hand over verschillende staatsrechtelijke en bestuursrechtelijke onderwerpen, waaronder nog vele procesrechtelijke, met name Het Nederlands bestuursprocesrecht (voor het eerst in 2002).

In zijn onderzoek voor dit boek kon de auteur naast zijn wetenschappelijke functie steunen op zijn langdurige en veelvuldige ervaringen in de rechtspraak, vooral als raadsheer in de Centrale Raad van Beroep (van 1984-2011), en (nog steeds) op zijn dagelijkse praktijk-ervaringen als adviseur en vertegenwoordiger in bestuursrechtelijke procedures.

De balans blijkt steeds zorgwekkender, ook in deze vijfde druk. Voor de rechtzoekende burgers blijkt nauwelijks meer sprake van daadwerkelijke rechtsbescherming tegen de overheid. Naast een analyse van de oorzaken reikt de auteur alternatieven aan ter verbetering.
ISBN
9789462401136
Vorm
Paperback
Uitgever
Wolf Legal Publishers
Druk
5e
Verschenen
31-05-2014
Taal
Nederlands
Genre
Recht
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris