We zijn open voor afhalen!

We blijven natuurlijk uw bestellingen bezorgen, maar u kunt nu ook gebruik maken van ons afhaalloket. Meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

Door de Brexit en de coronamaatregelen kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Paperback

€ 40,00

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1 - 2 dagen bezorgd
Anywhere Anytime

Paperback

€ 40,00

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 15 maart 2021
Koop lokaal, ook online!

Onrecht en onderdrukking hebben altijd om Masha Trebukova heen bestaan. De Sovjet-Unie, waar ze de eerste helft van haar leven doorbracht, was een totalitair land. Tot voor kort had Trebukova niet de neiging om over actuele zaken te schilderen. Ze meende dat kunst en politiek bij voorkeur niet rechtstreeks met elkaar moesten worden vermengd. Maar sinds de annexatie van de Krim in 2014, waar mensen die haar moedertaal spreken door andere mensen die haar moedertaal kunnen spreken werden gedood. Dat was de laatste druppel… zij voelde dat ze iets moest doen aan de vreselijke beelden. Geweld en het lijden van anderen kwamen te dichtbij om er van weg te blijven. Als een belangerijk onderdeel in een serie werk dat hieraan gerelateerd is maakte ze zes grote boeken met tekeningen. Deze zes grote ‘boeken’ zijn met acrylverf rechtstreeks op zes ‘glossy’ tijdschriften getekend. Tijdens het maken van deze visuele ‘dagboeken’ kreeg alles op de pagina een andere betekenis voor haar. De advertentieslogans en de beelden van de consumptiegoederen raakten vermengd met afbeeldingen van oorlog, vluchtelingen en executies. Door deze contrasten en soms doorschijnende teksten komen de tekeningen nog krachtiger, met een rauwe spontaniteit, tot uiting. Het was een pijnlijke werkperiode voor Trebukova; nooit eerder voelde ze zich in haar werk zo direct betrokken bij het onderwerp pijn en onrecht. In 'Anywhere Anytime' is een selectie uit de zes boeken opgenomen met een gedicht dat speciaal voor dit boek is geschreven door Antoine de Kom, met een verwijzing naar de recente geschiedenis van Suriname.
ISBN
9789462263666
Vorm
Paperback
Uitgever
Lecturis
Druk
1e
Verschenen
26-05-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
248 pp.
Genre
Kunst & Cultuur
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris