De boekhandel is dicht, maar we blijven bezorgen!

We mogen binnen de regels van het kabinet niet fungeren als afhaalloket, dit wil zeggen dat we momenteel alleen uw boeken bij u mogen bezorgen. En dat doen we met liefde. Hier vindt u meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. De snelste manier om een antwoord te krijgen op uw vraag is door een mail te sturen naar [email protected], met eventueel het betreffende ordernummer. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

De Brexit zorgt momenteel voor grote vertraging in de aanlevering van boeken uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

AVM

€ 34,95

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel
{{promotion.PromotionName}}

De Nederlandse wetenschapper Christiaan Huygens (1629-1695) heeft binnen de natuurkunde een zeer fundamentele bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de klassieke mechanica. Met veel begrippen uit deze theorie hebben we dagelijks te maken, zoals plaats, tijd, snelheid, versnelling, massa, kracht, energie, impuls en meer. Maar hoe werkt dit stuk natuurkunde en waar is het op gebaseerd? Icke toont de meest fundamentele zaken uit de klassieke mechanica aan de hand van herkenbare en praktische voorbeelden. Hij plaatst deze in een cultuurhistorische context en trekt een lijn door naar de abstracte natuurkunde en naar de toekomst.

Inhoudsopgave
CD 1: De wereld van Christiaan Huygens

H1: Hofwijck in de knel
H2: Wonderkind in wilde tijden
H3: Waterval van wetenschap

CD 2: De eerste relativiteitstheorie
H4: ’s Werelds grootste wetenschapper
H5: Motus inter corpora
H6: Geef mij een versnelling

CD 3: Huygens’ ruimtereis
H7: Architect van de klassieke mechanica
H8: Cosmotheoros
H9: Huygens en Bonestell

CD 4: Van Hofwijck naar de oerknal
H10: Het heelal beschreven
H11: Het begin van alles
H12: De mechanica van de toekomst

Over de spreker:
Vincent Icke (Utrecht, 23 juli 1946) is hoogleraar theoretische sterrenkunde aan de Universiteit Leiden en bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde theoretische natuurkunde en sterrenkunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 1972 aan de Rijksuniversiteit Leiden bij Hendrik C. van de Hulst. De titel van zijn proefschrift was Formation of galaxies inside clusters.
ISBN
9789085300656
Vorm
AVM
Uitgever
Home Academy Publishers B.V.
Druk
1e
Verschenen
31-01-2009
Taal
Nederlands
Genre
Mediadragers
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris