Ben jij altijd op zoek naar een goede aanvulling op je boekencollectie? Zoek dan niet verder! Onze boekverkopers vertellen je graag welk boek jij niet gemist mag hebben. Hieronder vind je een overzicht van de boeken die ze de afgelopen maanden getipt hebben. 

Tip van Marjan (Drachten)

"Roslund & Hellström schreven samen de eerste twee delen van de serie over ervaren rechercheur Ewert Grens en ex-infiltrant Piet Hoffman. Roslund schreef na het overlijden van Hellström alleen verder en wat heeft hij dat goed gedaan! Deel 1, 2 en 3 zijn nu te lezen voor maar €7,50. 'Drie dagen' is een uitstekend vierde deel, waarin Grens geconfronteerd wordt met een gruwelijke moordpartij die hij niet kan oplossen en evenmin kan vergeten… Deze serie staat absoluut in mijn top 3 beste thrillers ooit. Doe jezelf een groot plezier en lees ze alle vier!"

Drie dagen

Anders Roslund

€ 22,50
Zana zit met haar familie rond de keukentafel bij een heerlijke verjaardagstaart met vijf rode kaarsjes. Ze zingen ‘Lang zal ze leven’. Een paar dagen later loopt het meisje verdwaasd rond in haar huis, tussen haar ouders en broer en zus, die opmerkelijk stil zijn. De bel gaat. De door de buren gealarmeerde rechercheur Ewert Grens staat voor de deur. Een vreselijke geur komt hem tegemoet als Zana opendoet… Ewert Grens wordt geconfronteerd met een gruwelijke moordpartij die hij niet kan oplossen en evenmin kan vergeten. Zeventien jaar later brengt een melding over een inbraak in precies hetzelfde appartement alles weer tot leven. Iemand zoekt Zana. Voor Grens wordt het een race tegen de klok om de inmiddels jonge vrouw te vinden voordat anderen dat doen.

Tip van Yolande (Harlingen)

"Getipt door een klant: dit nieuwste juweeltje van Jannie Regnerus. Waar architect Luut voor anderen huizen ontwerpt, is hij nu na zijn gestrande huwelijk zoekend naar een nieuw thuis voor hem en zijn dochter Tessel. Hij reist af naar Japan, waar de tweeduizend jaar oude Ise Jingu Tempel symbool staat voor wedergeboorte. Eeuwenoude bouwtechnieken en ambachten zijn bewaard gebleven en van generatie op generatie weer doorgegeven. In prachtige, gevoelige beeldtaal weet Regnerus de lezer te betoveren op deze pelgrimstocht naar rust, ruimte en reflectie."

Het wolkenpaviljoen

Jannie Regnerus

€ 20,00
Met het stranden van zijn huwelijk komt een architect tot een confronterend inzicht: waar hij voor andere gezinnen huizen ontwerpt, is hij zijn eigen thuis verloren. Niets lijkt meer voor de eeuwigheid, zijn ontwerpen krijgen op de tekentafel al een houdbaarheidsdatum opgelegd. Hij ervaart niet alleen een uitholling van zijn vak, maar ook van zijn ziel. Om zijn inspiratie te hervinden keert hij terug naar Japan, naar de tempels en tuinen die hem als jonge architect hebben gevormd. Hij verdiept zich in de rituelen rond de Ise Jingu-tempel, het heiligdom van tweeduizend jaar oud dat iedere twintig jaar wordt afgebroken en nieuw opgebouwd. Tegen de achtergrond van de Japanse cultuur reflecteert hij op zijn wortels, hoe het landschap van zijn jeugd van invloed is geweest op de loop van zijn leven. In Het wolkenpaviljoen schetst Jannie Regnerus de val en veerkracht van een architect die voor zichzelf en zijn dochter een nieuw thuis probeert op te bouwen. ‘Dat Regnerus in klein en kort bestek indrukwekkende sensaties zintuigelijk en glashelder weet te verwoorden, maakt haar tot een kleine meester. En kleine meesters zijn, zoals men weet, niet zelden de grootste.’ ‘In een gevoelig verhaal laat Regnerus de dingen spreken. Haar proza is van een meditatieve, zuiver Japanse weemoed.’ Arjan Peters, de Volkskrant

Tip van Ingrid (Assen)

"Frederik Spengler wordt door zijn familie op pad gestuurd naar de hoorn van Afrika. In het programma Spoorloos is namelijk een zwarte man verschenen die beweert familie te zijn. Het ene verhaal is de huidige zoektocht van Frederik. Het andere verhaal gaat over de Twentse jongens  die in de jaren vijftig en zestig reisden naar het Abessinië van keizer Haile Selassie. Ze stampten daar suikerfabrieken uit de grond. Ze kwamen daar in een exotische wereld, maar na drie jaar moesten ze terug naar de draaibank en prikklok in Hengelo. Jaap Scholten speelt met feiten en fictie in dit op waarheid gebaseerd verhaal. Maar naast de grote kwesties die terloops aan de orde komen is het vooral een zoektocht naar een vader. Een geweldige roman en een echte aanrader voor Vaderdag!"

 

Suikerbastaard

Jaap Scholten

€ 26,50
Een wervelende roman over drie met elkaar vervlochten levens, het eeuwige verlangen en reizen naar het grote onbekende. Frederik leeft teruggetrokken in een Roemeens dorp. Overdag knapt hij oude schuren op, ’s avonds zwerft hij weemoedig door de lege slaapkamers van zijn kinderen. Op een avond verschijnt een zwarte man in het televisieprogramma Spoorloos en beweert een zoon van zijn grootvader te zijn. De claim zorgt voor beroering bij de Duponts en dwingt Frederik naar de Hoorn van Afrika af te reizen om de man te zoeken. Een jeugdliefde staat erop hem te vergezellen. In de jaren vijftig en zestig trokken tientallen jongens van Machinefabriek Dupont naar het Abessinië van Keizer Haile Selassie en stampten er suikerfabrieken uit de grond. De fabrieksjongens kwamen in een ruig, sprookjesachtig universum terecht; ze hadden ineens bediendes, paarden, vrouwen, motoren, auto’s. Ze waren koningen. Maar koningen voor korte duur. Zodra het driejarig contract afliep moesten ze terug naar de stempelklok, de draaibank en de boerenkool in Hengelo. Eén van de jongens kon dat niet. Suikerbastaard is gebaseerd op de nauwelijks bekende geschiedenis van een immense Hollandse onderneming in de binnenlanden van Ethiopië en raakt aan de ingewikkelde verhouding tussen Europa en Afrika, tussen zwart en wit, de dominante positie die Nederland vijftig jaar geleden in Ethiopië innam en die nu door China is overgenomen, de teloorgang van Nederlands grootindustrie, de onmogelijkheid van behoud van onschuld. Suikerbastaard is een hoogsteigen en hybride roman. Scholten speelt op geraffineerde wijze met de grenzen tussen feit en fictie. Zo wordt deze grote roman een ode aan Hollandse inventiviteit en industrieel avontuur, een zoektocht naar een vader en een romantische roadtrip door het woeste Ethiopië. 'In enkele aangrijpende hoofdstukken schetst Scholten de twintigste-eeuwse historie van Ethiopië, die eindigde in een bloedige terreur. Het is knap hoe hij die grote geschiedenis steeds verknoopt met het persoonlijke verhaal van zijns hoofdpersonages, en indirect van hemzelf, de schrijver. Suikerbastaard is een indrukwekkende roman om diep in weg te zinken.' - HP/De Tijd

Tip van Floris (A-Kerkhof)

"Samen koers kijken. Eigenlijk begrijp ik die belangstelling voor het wielrennen nooit zo. Urenlang kijken naar fietsers, het geworstel met de pedalen, het zweet op de verbrande hoofden, et cetera. Maar als ik dan de verhalen van Wilfried de Jong lees, dan krijg ik zin om zelf een fiets te kopen. Dan krijg ik zin om urenlang verlaten wegen te bedwingen. Dan krijg ik zin om met een clubje mannen te fietsen en te stoppen voor appeltaart. Voor fietsende en niet-fietsende vaders: lees dit!"

De man en zijn wielerverhalen

Wilfried de Jong

€ 22,50
Al dertig jaar schrijft Wilfried de Jong over wielrennen. De man en zijn wielerverhalen is een bundeling van zijn columns en korte verhalen. Noem het gerust een 'wielerbijbel'.Dumoulin, Merckx, Vos, Froome, Armstrong, Van Vleuten, Bartali, Van der Poel; ze zitten allemaal in de buik van het peloton van De Jong.Dit boek sleurt je mee naar grote rondes en klassiekers, bergtoppen en valpartijen, modderstromen en massasprints. De Jong beschrijft zijn lievelingssport fantasievol, in een beeldende stijl. De lezer zit met dit complete fietswerk boven-op de wielersport.

Tip van Miranda (Sneek)

"Houdt jouw vader van echte thrillers? Dan is de nieuwe Stephen King een aanrader! Als het bloedt bevat vier nieuwe verhalen van de meester van de suspense.  In het titelverhaal raakt oude bekende Holly Gibney ervan overtuigd dat een nieuwslezer betrokken is bij de aanslag op een basisschool. De overige verhalen zijn al net zo spannend en mysterieus: een tiener belt met zijn overleden vriend, een schrijver sluit een deal met de duivel en de Apocalyps komt angstaanjagend dichtbij. Ideaal voor als je vader weinig tijd heeft, maar wel zin heeft in een bloedstollend verhaal."

Als het bloedt

Stephen King

€ 24,99
‘De koning van het spannende genre.’ VN Detective en Thrillergids Een must voor King-fans! Als het bloedt bevat vier gloednieuwe verhalen van de geliefde meesterverteller. Naast het titelverhaal ‘Als het bloedt’, met oude bekende Holly Gibney in de hoofdrol, bevat deze bundel ook de verhalen ‘De telefoon van meneer Harrigan’, ‘Het leven van Chuck’ en ‘Rat’. De telefoon van meneer Harrigan Na het overlijden van zijn enige vriend raakt Craig in een diep dal. Zoekend naar troost blijft hij meneer Harrigan bellen en zijn voicemail inspreken. Op een dag vertelt Craig dat hij wordt gepest. Maar als hij de volgende dag op school komt, is de pestkop spoorloos verdwenen… Het leven van Chuck Marty Anderson had zich het einde der tijden heel anders voorgesteld. Terwijl de Apocalyps met rasse schreden nadert, verschijnen overal advertenties die ene ‘Chuck’ bedanken voor 39 geweldige jaren dienst. Wie is deze Chuck? En kan het eind van de wereld nog worden afgewend? Als het bloedt Een bomaanslag op een basisschool eist tientallen slachtoffers, voornamelijk kinderen. Als Holly Gibney het nieuws op het journaal hoort, gaan haar nekharen overeind staan. Ze is ervan overtuigd dat de nieuwslezer iets met de gruwelijke aanslag te maken heeft. Maar wat? Rat Om in alle rust te kunnen schrijven, trekt Drew Larson zich terug in een afgelegen hut. Dat is niet zonder gevaar: de laatste keer dat Drew een verhaal kwijt moest, kostte hem dat bijna zijn verstand. Dit keer lijkt alles goed te gaan, tot er een mysterieuze rat verschijnt die aanbiedt hem te helpen. Tegen een prijs.

Tip van Kim (Grote Markt)

Het perfecte cadeau voor Vaderdag: In zijn onnavolgbare stijl doet Marcel van Roosmalen in zijn nieuwe boek verslag van al die evenementen, trainingen, beurzen en andere bijeenkomsten die zich afspelen onder systeemplafonds in de periferie van de Nederlandse samenleving. Zijn bijna letterlijke verslagen van deze bijeenkomsten leveren samen met de rake foto’s van Fotograaf des Vaderlands Dirk van den Burg een droogkomisch boek op waarbij het onmogelijk is om niet af en toe in schaterlachen uit te barsten!”

Nederland onder het systeemplafond

Marcel van Roosmalen ; Jan Dirk van der Burg

€ 27,50
In ‘Nederland onder het systeemplafond’ brengt Marcel van Roosmalen samen met Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg Nederland onder het systeemplafond in beeld. Een systeemplafond is een ophangsysteem dat onder een reeds bestaand plafond wordt gehangen. De ruimte tussen die plafonds is ideaal voor het wegstoppen van elektriciteit, verwarming, ventilatie, riolering, maar ook voor op de werkvloer minder gewenste zaken als sigaretten of (soft)- drugs. Het systeemplafond is Nederland in een notendop: saai, efficiënt en handig om dingen in te verbergen. Iedereen zit eronder, of je dat nou wilt of niet.

Tip van Yfke (Leeuwarden)

“Expeditie achtertuin is een aanrader voor iedereen die zijn vakantie dit jaar (noodgedwongen) in Nederland doorbrengt. Na het lezen van dit boek besluit je spontaan om je volgende vakantie gewoon weer in eigen land te blijven. De schrijvers nemen je mee op verkenning en laten je zien dat Nederland verrassend veel te bieden heeft. Al die prachtige foto's geven je een instant vakantiegevoel en dat gewoon bij je om de hoek!"

 

Expeditie Achtertuin

Bas van Oort ; Dirk Wijnand de Jong

€ 29,50
Expeditie Achtertuin Twee Nederlandse reisjournalisten ontdekken hun eigen land Dirk Wijnand de Jong, Bas van Oort Na alle uithoeken van de aarde te hebben bezocht, besluiten reisjournalisten Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong dat het tijd is om hun eigen land te leren kennen. Een jaar lang reist het duo door Nederland en doet daarvan met inspirerende beelden verslag op Instagram. Met gevaar voor natte voeten en ontmoetingen met grote grazers laten ze via het strand van Katwijk, de paarse heide op de Posbank, Rotterdamse kades en Friese vaarten zien hoe waanzinnig mooi, stoer, dromerig en uitdagend Nederland kan zijn. Volg Bas en Dirk Wijnand daarom het hele jaar via @expeditieachtertuin. In april worden alle mooie verhalen, avonturen en natuurlijk de meest adembenemende foto’s verzameld in een koffietafelboek. Bas van Oort (32), zelf uit Rotterdam, en Dirk Wijnand de Jong (37), woonachtig in Leiden, maken reisreportages voor onder meer Algemeen Dagblad, De Standaard, Lonely Planet en National Geographic Traveler. After almost a decade of visiting all corners of the world, travel journalists Bas van Oort and Dirk Wijnand de Jong decided it was time to get to know their own country a little bit better. The duo traveled the Netherlands for a year – from the beaches of Katwijk to the purple heath of the Posbank, and from the Rotterdam quays to the the Frisian canals. Every time they came to this one conclusion: you don’t have to travel the world to find something beautiful.

Tip van Mirjam (Dokkum)

"Duik eens samen met je vader de keuken in. Met dit boek van Bløf zanger/gitarist Paskal Jakobsen en sterrenchef Edwin Vinke, zet je de meest ruige gerechten op tafel. Pure smaaksensaties. En koken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, gewoon een beetje jammen in de keuken. Dus, schenk jezelf én je vader wat lekkers in, zet een muziekje op en laat je leiden door dit heerlijke boek vol pure gerechten."  

Ruige kost

Paskal Jakobsen

€ 25,00
Keukenvrienden en levensgenieters Paskal en Edwin delen in Ruige kost hun favoriete en succesvolle recepten. Waar Edwin verrijkt wordt door de muzikaliteit van Paskal, leert Paskal van Edwin te proeven en te beleven in de keuken. De gerechten en ingrediënten zijn geïnspireerd op hun reizen en hun liefde voor Zeeland.Hun ingrediëntenlijst:1 dosis gezond verstand; 1 keuken met goed materiaal; 1 dosis rust en geduld; 1 hulpje voor de afwas; 1 goed glas wijn (of 2, of 3...); 1 box met goede muziek; 1 of meerdere gezellige lekkere eters; 1 slager, visboer, schelpjesboer, toko.
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris