Ben je toe aan een nieuw boek en op zoek naar inspiratie? Dan zit je hier goed! Op deze pagina delen onze collega’s regelmatig hun tips over recent verschenen boeken. Zij vertellen je graag welk boek je écht gelezen moet hebben. Met de zomervakantie voor de deur lees je hieronder de leukste tips voor kinderen en jongvolwassenen. Want met een mooi boek wordt de vakantie nog leuker!

Tip van Sanne (Drachten)

Collega Sanne van Drachten tipt Het zonnige zomerboek: een vrolijk, zomers kinderboek voor in de vakantie met verhalen van heel veel verschillende schrijvers. "Een hartstikke leuk zomerboek voor kinderen vanaf vier jaar, over zeemeerminnen op het strand, bootje varen in je eigen woonkamer, met een olifant op fietsvakantie gaan, uit de hand gelopen watergevechten en ijsjes om van te smullen. De prachtige illustraties maken het helemaal af, dit is hét kinderboek voor deze zomervakantie!"

Het zonnige zomerboek

Annemarie Bon ; Jette Schröder ; Pamela Sharon ; Iris Boter ; Marte Jongbloed ; Carry Slee ; Marianne Busser ; Ron Schröder ; Pieter Feller ; Yvon Jaspers ; Erik van Os ; Elle van Lieshout ; Karine Jekel ; Marjet Huiberts ; Ad Grooten ; Vivian den Hollande

€ 16,99
In deze heerlijke dikke bundel vind je vrolijke voorleesverhalen over het vieren van de zomer. Over zeemeerminnen op het strand, bootje varen in je eigen woonkamer, met een olifant op fietsvakantie gaan, uit de hand gelopen watergevechten en ijsjes om van te smullen. Door meer dan 25 geweldige auteurs en illustratoren!

Tip van Marian (Assen)

"De jonge Herbert Citroen is gevonden-voorwerper van het Grand Hotel Nautilus. Op een dag staat er een meisje voor zijn loket, dat zegt dat ze gevonden wil worden. Het is het begin van een spannend avontuur, met een duister randje. Het gevaar loert vanuit de schaduwen en dan is er nog een bloedstollende legende over de Malamander, een monster uit zee. Het geheim van de Malamander van Thomas Taylor is een boek om te verslinden voor alle jongens en meisjes vanaf 10 jaar."

Het geheim van de malamander

Thomas Taylor

€ 15,99
Herbert Citroen van het Grand Hotel Nautilus weet dat het niet gemakkelijk is om gevonden voorwerpen terug bij hun eigenaars te krijgen - zeker wanneer het gevonden voorwerp geen voorwerp is, maar een meisje, Violet.Niemand weet wat er gebeurd is met de ouders van Violet Purperwier. Heeft hun verdwijning te maken met het legendarische zeemonster, de malamander?

Tip van Tea (Harlingen)

"Mijn aanrader voor deze zomervakantie is De allerleukste vakantie ooit van Seb Braun. De vader van Jip heeft een grote verrassing, ze gaan samen kamperen! Jip weet het zeker: dit wordt de allerleukste vakantie ooit. Maar als de vakantie niet helemaal verloopt zoals verwacht, weet Jip niet meer zo zeker of hij kamperen wel leuk vindt... Gelukkig krijgen papa en Jip hulp uit onverwachte hoek en wordt het toch nog de allerleukste vakantie ooit! Wat mij vooral raakt in dit prachtig geïllustreerde prentenboek is de positieve boodschap dat je best hulp mag accepteren als het even tegenzit. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar."

De allerleukste vakantie ooit

Seb Braun

€ 13,99
De allerleukste vakantie ooit is een nieuw boek over Jip, bekend van De allerleukste dag ooit en is een prachtig geïllustreerd, stevig prentenboek van Seb Braun. Dit fantasievolle en warme verhaal met grappige twist aan het eind is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.Jip en papa gaan op vakantie. Jip heeft er zo’n zin in! Hij verheugt zich op slapen in een tent en kanovaren. Maar er gaat veel mis: pap weet niet hoe hij de tent moet opzetten, eten maken op een campinggasje blijkt lastig en ook het kanovaren is niet zo eenvoudig als gedacht… Desondanks beleven Jip en papa samen de allerleukste vakantie ooit!

Tip van Channa (Leeuwarden)

“Het nieuwste prentenboek van Charlotte Dematons moet je gewoon in je kast hebben staan. Het boek gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over het alfabet. Op iedere pagina staat een letter centraal en álles wat je ziet op die bladzijde begint met die letter. Neem nu de letter P, er zit een Panda met Piercing op een Plank met in zijn Poten een Paraplu en een Panfluit. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Op iedere pagina is ook nog een dief verstopt die de letters èn een voorwerp probeert te stelen. Een waar zoekavontuur en zeker niet alleen leuk voor kinderen."

 

Alfabet

Charlotte Dematons

€ 24,90
B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt. T is van tandarts - een teckel - die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent - een tapir - toekijkt. Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest. Probeer in de tekeningen ook de letters zelf te vinden, voor de dief ermee vandoor gaat! Zie je welk voorwerp hij van bijna elke bladzijde meeneemt?

Tip van Anne Marijke (Sneek)

"Zin in een grappige, hilarische en vrolijke vakantie? Dan zit je met deze twee moppenboekjes goed. Julius Zebra en zijn vrienden kammen het Romeinse Rijk uit op zoek naar de beste grappen. Naast een heleboel leuke moppen, komen er ook veel wonderlijke weetjes voorbij. En Andy en Terry zetten vanuit hun waanzinnige boomhut de boel weer lekker op zijn kop met hun moppen over kippen, pinguïns, school en nog veel meer. Gegarandeerd leesplezier met deze moppentappers!"

 

Gigagrappig moppenboek

Gary Northfield

€ 8,99
Gary Northfield breidt zijn succesvolle Julius Zebra-serie uit met het Gigagrappig moppenboek. Eerder verschenen vier leesboeken over de avonturen van de zebragladiator: Rollebollen met de Romeinen, Bonje met de Britten, Ellende met de Egyptenaren en Gedonder met de Grieken. Julius en zijn vrienden gaan op zoek naar de leukste grappen in elke hoek van het Rijk. Kunnen de Britten je laten brullen van het lachen? Laten de Egyptenaren je grinniken? Zijn de Grieken het grappigst? Of winnen de Romeinen het moppentoernooi? Ontdek het in dit boek vol dwaze, grappige en slimme moppen over alle avonturen van Julius Zebra in het Oude Rome, Egypte, Brittannia en Griekenland. ‘Julius Zebra heeft precies de mix waarmee je kinderen aan het lezen krijgt.’ Het Parool ‘Doldwaas, hilarisch en met een leerzame twist.’ Hebban.nl

Het waanzinnige moppenboek

Andy Griffiths

€ 12,99
Andy en Terry wonen in de waanzinnigste boomhut ter wereld. Ze houden van boeken maken en van moppen vertellen. En nu hebben ze het waanzinnigste moppenboek ter wereld gemaakt! Over katten en kippen, school en skeletten, bomen en beren, ...Moppen tot in het oneindige, perfect voor alle fans van De waanzinnige boomhut!

Tip van Maureen (Groningen, A-kerkhof)

"Trek je badpak, bikini of zwembroek aan en duik in dit zonnige, vrolijke boek! Van modderige wrattenzwijnen tot gespierde tijgers: iedereen is welkom in Hotel Flamingo. Maar in dit zomerse, tweede deel van de serie komt er ineens wel heel hoog bezoek. De koningspinguïn en zijn gezin komen logeren en die hebben een heleboel lastige wensen… Hotel Flamingo – verhitte vakantie van Alex Milway is een geweldig grappig en fantasierijk boek, waarvan je helemaal in de vakantiestemming raakt. Ik zou deze zomer graag een nachtje in dit wonderlijke hotel willen logeren!" 

 

Hotel Flamingo-Verhitte vakantie

Alex Milway

€ 14,95
Julia kan haar oren niet geloven. De Koningspinguïn heeft haar hotel uitgezocht om met zijn gezin vakantie te houden! De koninklijke suite moet natuurlijk meteen op orde worden gebracht, en het is niet makkelijk om aan alle wensen van het koningspaar te voldoen. Probeer maar eens aan een ijsberg te komen tijdens een hittegolf! En alsof dat nog niet genoeg is, zint Marcus Malafide van De Glitz op wraak: hij zal alles doen om zijn koninklijke klanten terug te winnen… Kunnen Julia en haar dierenvrienden de koninklijke familie tevredenstellen? En de andere gasten dan? Zijn die opeens minder belangrijk? Het tweede fantasievolle, vrolijke boek over Hotel Flamingo is weer een feest. En ook los te lezen.

Tip van Monica (Drachten)

Collega Monica deelt haar Young Adult-tip: Vrees en Wraak, het vervolg op Bloed en Beenderen van Tomi Adeyemi. "Haar debuut was terecht een bestseller, want het is een spannend boek dat je vanaf bladzijde één meesleept! Ook in deel twee volgen we Zélie, een dappere tiener met magische krachten, tijdens haar avontuur in een wereld waar mensen zoals zij onderdrukt en vervolgd worden. Lukt het haar om de Maji te redden van de wrede overheersers? Doe jezelf een groot plezier en reis deze zomer af naar het koninkrijk Orïsha!"

Vrees en wraak

Tomi Adeyemi

€ 21,99
Zélie en Amari hebben het onmogelijke voor elkaar gekregen: ze hebben de magie teruggebracht naar het koninkrijk Orïsha, waar Zélies volk – de maji – wordt onderdrukt door een wrede heerser. De krachten die daarbij vrijkwamen waren alleen zó groot, dat niet alleen zijzelf, maar ook hun tegenstanders hun magische krachten hebben teruggekregen. Wanneer de koning zich opmaakt om Orïsha aan te vallen, probeert Zélie uit alle macht de maji te verenigen om te voorkomen dat ze onder de voet worden gelopen. Daarnaast is het van het grootste belang dat Amari haar recht op de troon behoudt. Met zoveel zware taken op haar schouders, weet Zélie niet of ze het gaat redden...

Tip van Ingrid (Groningen, Grote Markt)

"Angie Thomas schreef The Hate U Give in 2017, maar haar debuut is actueler dan ooit! Hoofdpersoon Starr woont in een arme, zwarte buurt en gaat naar een witte privéschool. Wanneer een politieagent haar beste vriend Khalil, onschuldig, doodschiet, wordt het voor Starr steeds moeilijker om zich in haar twee werelden staande te houden. Dit eerste Black Lives Matter-jeugdboek is een must read voor iedereen die zich wil verdiepen in de vreselijke gevolgen van (onderhuids) racisme en de huidige situatie in de Verenigde Staten."

 

The hate u give

Angie Thomas

€ 9,00
Starr Carter woont in een armoedige, zwarte buurt, maar gaat naar een dure witte school. De balans die Starr tussen deze werelden heeft gevonden, wordt overhoop gehaald als haar beste vriend Khalil voor haar ogen wordt doodgeschoten door een politieagent, onschuldig. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid, overleven in de twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

Tip van Monika (Dokkum)

Monika's tip is het prentenboek Was ik maar van Mies van Hout. "Een prachtig geïllustreerd boek om voor te lezen aan kinderen vanaf 2 jaar. Het verhaal gaat over allemaal beestjes die een beetje jaloers zijn op wat een ander kan. Maar ze lijken te vergeten waarom ze zelf zo bijzonder zijn! Daarmee heeft dit leuke verhaal ook een mooie boodschap voor kinderen!"

 

Was ik maar

Mies van Hout

€ 14,95
De spin zou graag lief en schattig zijn, zoals een lieveheersbeestje. De vlinder wil minder opvallen en de slak droomt ervan net zo ver te kunnen springen als een krekel. Alle beestjes in dit boek zijn een beetje jaloers op wat een ander kan. Maar ze lijken te vergeten waarom ze zelf zo bijzonder zijn! Toch is er één wezentje dat het meest kan van allemaal...
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris