De Sint is weer in het land en voor je het weet is het alweer 5 december. Daarom tippen onze boekverkopers je dit keer de leukste kinderboeken van het moment. Want wat is er nu leuker dan het krijgen van een nieuw boek?!

Tip van Yoline (Assen)

"Wens is het perfecte cadeautje voor de decemberdagen voor de kleintjes! De prachtige illustraties met zachte pastelkleuren brengen het verhaal over een konijntje dat drie wensen mag doen tot leven. Het konijntje weet zich eerst geen raad met zijn wensen en vraagt daarom zijn goede vrienden wat zij met hun wens zouden doen. De rijm en cadans van Saunders nemen je mee van begin tot eind terwijl het Konijn ontdekt dat wensen het allermooist zijn als hij ze met anderen deelt. De mooie boodschap over onzelfzuchtigheid, delen en vriendschap maakt dit boek een echte aanrader."

Wens

Chris Saunders

€ 9,99
Eens per jaar vliegen overal wensen rond, vol hoop en licht zweven ze naar de grond... Konijn vangt maar liefst drie wensen, maar wat moet hij daar nou mee? Gelukkig heeft hij drie beste vrienden, misschien hebben die wel een idee? Vrienden Muis, Vos en Beer helpen Konijn, en hij ontdekt dat het denken aan andere soms wel eens het allermooiste kan zijn.

Tip van Maureen (A-Kerkhof)

“Ik vertel niet aan iemand, ik leg het vast. Ik ben eigenlijk een journalist.” Dat zei Paul Biegel in een interview met illustrator/schrijver Harrie Geelen. Voor Biegel was een boek schrijven niet het verzinnen van een verhaal, maar het simpelweg vastleggen van zijn fantasie, die hij ‘de tover’ noemde. En dat verklaart misschien ook wel de tijdloosheid van zijn werk. De kleine kapitein, Het sleutelkruid en Nachtverhaal, drie verhalen vol spanning, avontuur en magie, met aandoenlijk eigenwijze personages, zijn onlangs opnieuw uitgegeven en die moét je gewoon lezen! Geschikt voor jong en oud, met fantastische illustraties en een heleboel Biegel-tover!"

 

Nachtverhaal

Paul Biegel

€ 16,99
De sprookjesachtige fantasie van Paul Biegel kent geen grenzen. Dit beeldschone verhaal over een kabouter en een fee is een hoogtepunt in zijn oeuvre. Nachtverhaal Met de prachtige illustraties van Charlotte Dematons komt ‘Nachtverhaal’ tot leven. Een kabouter woont in een poppenhuis op de zolder van een oude vrouw. Hij leidt daar een kalm, misschien wat saai leven. Tot hij ineens een beeldschone fee aantreft. Hij weet dat feeën niet te vertrouwen zijn, en hij wil haar wegsturen. Maar dan begint ze hem haar verhaal te vertellen, elke nacht een stukje. Het is zo spannend en prachtig, dat hij het niet over zijn hart kan verkrijgen haar de deur te wijzen… Meesterverteller Paul Biegel is de meesterverteller van de Lage Landen, een van de meest geliefde stemmen in de Nederlandse jeugdliteratuur. Voor zijn werk kon hij onder andere twee Gouden Griffels en vier Zilveren Griffels in ontvangst nemen. Ook voor ‘Nachtverhaal’ ontving hij een Gouden Griffel. Paul Biegel is de auteur van meer dan 60 boeken.

Tip van Tea (Harlingen)

"De Ickabog is een gevaarlijk monster dat, volgens de legende, in de moerassige streek Zomphoek leeft. Zomphoek ligt in het land Steenrijk, het gelukkigste land ter wereld. Alle volwassenen in Steenrijk weten dat de Ickabog een verzinsel is om kleine kinderen bang te maken, maar als er op een dag een noodlottig ongeval plaatsvindt in het moeras, slaat de twijfel toe. Een spannend en fantasierijk sprookje over vriendschap, waarheid en hoop. Door de korte hoofdstukken erg geschikt om voor te lezen. Het boek is geïllustreerd met tekeningen van de winnaars van de Ickabog tekenwedstrijd voor 7- tot 12-jarigen." 

 

De Ickabog

J.K. Rowling

€ 19,90
Zo groot als twee paarden. Met ogen als reusachtige lantaarns. Lange vlijmscherpe klauwen. De Ickabog komt eraan... Het koninkrijk Steenrijk was ooit het gelukkigste land ter wereld: goud in overvloed, een koning met de fraaiste snor die je je maar kunt voorstellen, en slagers, bakkers en kaasmakers wiens heerlijkheden iedereen deden huilen van vreugde. Alles was er perfect, behalve dan misschien de Zomphoek, de moerassige, mistige streek in het noorden waar de monsterlijke Ickabog woonde, althans volgens de legende. Iedereen met enig verstand wist dat de Ickabog een verzinsel was, bedoeld om kleine kinderen bang te maken. Maar het grappige van legendes is, dat ze een heel eigen leven kunnen gaan leiden. De Ickabog is een sprookje over waarheid, hoop en vriendschap. Het verhaal is geïllustreerd met de 34 tekeningen van de winnaars van De Ickabog Tekenwedstrijd voor 7- tot 12-jarigen.

Tip van Anne (Dokkum)

"Met Dit is een goed gidsje kun jij nu ook aan de slag voor een betere wereld. Marieke Eyskoot legt in duidelijke – maar niet kinderachtige – taal uit voor welke uitdagingen we staan en hoe we hiermee om kunnen gaan. Ze schrijft over wat je kunt doen op het gebied van eten, kleding, feestdagen, school en nog veel meer. Naast dat ze je heel veel tips geeft,  laat ze je nadenken over allerlei onderwerpen, zoals kinderrechten, helden en gelijkwaardigheid. Kortom: het perfecte boek als jij je steentje wilt bijdragen aan een duurzame en eerlijke planeet!"

Dit is een goed gidsje

Marieke Eyskoot

€ 17,50
De leukste tips en activiteiten voor kinderen om de wereld duurzamer en eerlijker te maken: de jeugdeditie van bestseller Dit is een goede gids‘Dit gidsje helpt je om betere keuzes te maken voor onze planeet, en dus voor onszelf!’ – astronaut André KuipersDit is een goed gidsje voor een betere wereld. Zo simpel is het. Want het klimaat, de mensen en de dieren kunnen wel wat hulp gebruiken. Maar dat is gelukkig prima te doen – ik ga je laten zien hoe! Hoe we samen de planeet duurzamer en eerlijker maken dus. Kan gewoon! Tadaa, hier is het boek dat je daarvoor nodig hebt.Met deze toptips kun je meteen aan de slag: thuis en op school, tijdens het eten en spelen, in de natuur en op reis. We gaan energie besparen, dieren redden en plastic opruimen. En slimmer shoppen, iedereen gelijk behandelen en zelf bepalen hoe we eruitzien. Zo zorg jij voor een schoner milieu en aardiger aarde. Hoe goed is dat? En het wordt nog beter! Want de dingen die je kan doen zijn niet alleen fijn voor de wereld, ze zijn ook nog eens leuk voor jou. Wauw! Waar wachten we nog op? Precies wat ik denk. Let’s go!Interviews met coole mensen die het al doen, zoals André Kuipers, artiest Famke Louise, rapper Akwasi, grensverleggers Mandy Woelkens (Zapp) & Roos / Thorn de Vries (SpangaS: De Campus), presentator Janouk Kelderman (Het Klokhuis) en uitvinder Boyan Slat (The Ocean Cleanup)Vrolijke activiteiten, verrassende weetjes en handige oplossingen: ook leuk voor op school!Recepten van Lisa goes Vegan, Green Kitchen Stories en Het Zero Waste ProjectVan de auteur van bestseller Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle (voor volwassenen: al 20.000 exemplaren én een internationale editie)Alles wat kinderen van 9 tot 13 jaar moeten weten om bij te dragen aan een betere wereld.Prachtig geïllustreerd, 192 pagina's, hardcover uitgave – perfect als cadeau!Pers over Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle‘Duurzame bijbel.’ Glamour‘Groen is allang niet meer saai, duur of ingewikkeld, maar juist leuker dan ooit. De voordelen van groen leven, aldus kenner Marieke Eyskoot. Haar gids komt precies op het goede moment.’ Harper’s Bazaar‘In z’n genre steekt dit boek met kop en schouders boven de rest uit.’ Vrij Nederland‘Ze is een expert en bekende Nederlander uit de wereld van duurzame mode. Laat het maar aan Marieke over om mensen te enthousiasmeren.’ de Volkskrant

Tip van Alena (Grote Markt)

"Deze prachtige nieuwe uitgave van Nils Holgersson vind ik eerlijk gezegd de mooist verschenen in de afgelopen jaren. Bette Westera had de eer deze hertaling van de klassieker, van Selma Lagerlöf te mogen doen. Bette Westera heeft al een paar gouden griffels gewonnen voor haar boeken. Het afgelopen jaar heeft ze zich helemaal gewijd aan het verhaal van Nils Holgersson en het resultaat mag er zijn. En dat is dan nog iets te bescheiden uitgedrukt. Het is een prachtig boek geworden, heel spannend en leuk voor de kinderen van nu. Om zelf te lezen of om uit voorgelezen te worden. En dat laatste is heerlijk, tijdens deze donkere dagen, samen op de bank met een mooi verhaal. Elk hoofdstuk heeft een prachtige illustratie. De illustraties van Martijn van der Linden zijn hele schilderijen. Ze hebben zoveel diepte, detail en sfeer, dat je er een tijd naar blijft kijken, zoals naar een schilderij in een museum. Kortom mijn boekentip voor de Sint: ‘De wonderbare reis van Nils Holgersson."

De wonderbare reis van Nils Holgersson

Selma Lagerlöf ; Bette Westera

€ 25,99
‘De wonderbare reis van Nils Holgersson’ is inmiddels niet meer weg te denken uit de kindercanon, een echte klassieker van de hand van de Zweedse Selma Lagerlöf. Nils leidt een heel gewoon leven op een boerderij in Zweden, maar op een dag verandert alles. Als hij een kabouter vangt en de dieren pest, tovert de kabouter hem voor straf klein. Dan wordt Nils per ongeluk halsoverkop meegevoerd door een groep ganzen op een duizelingwekkend avontuur door heel Zweden. Zo begint zijn wonderbare reis. ‘De wonderbare reis van Nils Holgersson’ is een geliefde klassieker. Bette Westera maakte een sprankelende hertaling, spannend en leesbaar voor een hele nieuwe generatie. Haar hertaling werd door Martijn van der Linden voorzien van prachtige, schilderachtige illustraties.

Tip van Arianne (Drachten)

“Het Jungle boek, Daan Remmerts-De Vries hertaalde dit wereldberoemde verhaal en Marc Janssen maakte er werkelijk práchtige platen bij. Dompel je onder in het roerige leven van de opgroeiende Mowgli die strijdt met de oerwetten van de jungle en de vraag of hij nu mens of dier is.”

 

Het jungleboek

Daan Remmerts de Vries

€ 17,50
Vergeet de films die er van Het jungleboek zijn gemaakt – dít is het echte verhaal over Mowgli, die opgroeide in het oerwoud van India... Al als peuter moet Mowgli vluchten voor de valse, mensenhatende tijger Shere Khan. Op het nippertje wordt hij gered door twee wolven, die hem beschermen en opvoeden. Maar de tijger is hem niet vergeten; altijd is er de bedreiging van die gestreepte vijand. Gelukkig wordt Mowgli bijgestaan door twee geweldige vrienden: de bedachtzame zwarte panter Baghera en de goedmoedige beer Baloe. Van hen leert hij de wetten van de jungle, waarmee hij langzaamaan begrijpt dat je moet uitkijken voor apen, dat je beleefd moet zijn tegen olifanten en dat het nut heeft om de taal van de slangen te spreken. Uiteindelijk dringt dan de vraag zich op: is Mowgli een dier of toch eigenlijk een mens…?

Tip van Yfke (Leeuwarden)

"Zoek je spanning, magie en een glimlach van oor tot oor, duik dan in de wereld van Nevermoor! Het derde deel van de bestsellerserie Nevermoor: Spookpokken, De jacht op Morrigan Crown is verkrijgbaar vanaf 24 november."

 

Spookpokken - De jacht op Morrigan Crow

Jessica Townsend

€ 18,99
Spookpokken – De jacht op Morrigan Crow van Jessica Townsend is het derde deel van de bestsellerserie Nevermoor, die door de Griffeljury is bekroond met een Vlag en Wimpel. Morrigan Crow heeft het eerste jaar als leerling van het Wondergenootschap overleefd. Nu wacht haar een nieuwe uitdaging: het beheersen van haar Wondersmid-krachten. Ondertussen zijn veel Wondieren besmet met een virus die ze verandert in hersenloze, boosaardige wezens. Dit kan volgens de Nevermorianen het werk van maar één persoon zijn: Wondersmid Ezra Windbuil. Maar binnen de muren van de campus weet iedereen dat er nóg een Wondersmid is: Morrigan Crow. Ze moet nu een geneesmiddel tegen de Spookpokken zien te vinden om niet alleen Nevermoor, maar ook haar eigen leven te redden… Over Nevermoor: ‘Door de gedetailleerd uitgewerkte, zorgvuldig opgebouwde tovenaarswereld en door de fantastische karakters heeft Jessica Townsend in Nevermoor een geheel eigen en origineel universum geschapen.’ Uit het juryrapport van de Griffeljury ‘Een magisch leesavontuur dat je in een wervelwind uitleest.’ Leesfeest.nl

Tip van Yolande (Harlingen)

"Felicity oftewel Flick heeft altijd al willen reizen. Haar ouders werken heel hard, maar op vakantie gaan zit er niet in. Als ze verhuizen ontdekt Flick bij toeval Reisbureau Wereldvreemd. Haar droom gaat in vervulling, want ze wordt door Jonathan, de jonge eigenaar uitgenodigd om naar andere werelden van het multi-universum te reizen. Maar waarom vertelde hij haar niet de waarheid als ze gevangen komt te zitten?? Reisbureau Wereldvreemd is magistraal, magisch en spannend!"

 

Reisbureau Wereldvreemd

L.D. Lapinski

€ 17,99
Reisbureau Wereldvreemd is deel 1 in de magisch-realistische serie Wereldvreemd van L.D. Lapinski. Voor onbevreesde en reislustige lezers vanaf 10 jaar. Wanneer de twaalfjarige Flick reisbureau Wereldvreemd ontdekt, krijgt ze de kans van haar leven. Ze treedt toe tot het Wereldvreemdgenootschap en daarmee liggen er honderden magische werelden aan haar voeten! Het enige wat ze hoeft te doen is in de juiste koffer springen. Maar wat Flick niet weet is dat het middel punt van alle werelden, Vijflichtenstad, op het punt staat te verdwijnen. Het wordt een race tegen de klok, dwars door het multiversum, op zoek naar een manier om Vijflichten te repareren voor het wordt opgeslokt… en het onze wereld met zich meeneemt.
pro-mbookslibr3 : libris