Van 30 september tot en met 11 oktober vindt de 66e Kinderboekenweek plaats. Dit jaar met het thema En toen? Terug gaan in de tijd doe je gewoon heel eenvoudig door het lezen van boeken. Onze boekverkopers tippen je dit keer dan ook de leukste kinderboeken.

 

Tip van Maureen (Groningen, A-kerkhof)

‘Ik ben twee dagen niet naar school geweest. En de derde dag vroeg iedereen hoe het met me ging. Ik zei: Mijn hamster is dood, maar ik ben het niet.’ Reinier kon via de dakgoot nét ontsnappen aan een grote brand in zijn huis. In het boek vertelt hij over zijn nieuwe leven en over alle bijzondere spullen die hij is kwijtgeraakt. ’s Nachts krijgt hij bezoek van overleden oud-bewoners en leert hij steeds meer over de geschiedenis van zijn oude huis. Al met al een ontroerend, maar ook grappig boek in de mooie, poëtische stijl van Joke van Leeuwen. 

 

Ik heet Reinier en ons huis is afgebrand

Joke van Leeuwen

€ 16,99
De avond dat het huis van Reinier afbrandt, verandert zijn leven voor altijd. In dit dagboek vertelt hij over wat hij meemaakt in het jaar na de brand, over het huis waar hij tijdelijk met zijn ouders gaat wonen en over alles wat hij bij de brand is kwijtgeraakt. Zijn verhaal wordt afgewisseld met de verhalen van kinderen die voor hem in het oude huis hebben gewoond.

Tip van Anita (Dokkum)

"Mijn kinderboekentip is deze prachtige heruitgave van Nachtverhaal van meesterverteller Paul Biegel. In 1993 won hij hiermee de Gouden Griffel. Paul Biegel heeft de gave je zijn verhalen in te trekken door zijn verteltrant en taalgebruik, maar in dit boek doet hij er nog een schepje bovenop. Hij schrijft een verhaal in een verhaal in de vorm van Sheherazade's vertellingen van 1001 nacht. De raamvertelling gaat over een knorrige huiskabouter die op zolder woont. Hij voert wat vaste taken uit in huis en iedere zaterdagavond kaart hij met pad en rat. Maar dan, op een stormachtige nacht duikt er een gehavende fee op. De kabouter vertrouwt 'dat feevolk' niet en wil haar zo snel mogelijk de deur uitwerken. Als ze hem in lange nachtelijke sessies haar levensverhaal gaat vertellen kan hij haar onmogelijk nog wegsturen. Hij raakt volledig in de ban van haar verhalen en kan niet wachten tot het weer nacht is. Voorlezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 9 jaar, maar eigenlijk literatuur zonder leeftijd."

Nachtverhaal

Paul Biegel

€ 16,99
De sprookjesachtige fantasie van Paul Biegel kent geen grenzen. Dit beeldschone verhaal over een kabouter en een fee is een hoogtepunt in zijn oeuvre. Nachtverhaal Met de prachtige illustraties van Charlotte Dematons komt ‘Nachtverhaal’ tot leven. Een kabouter woont in een poppenhuis op de zolder van een oude vrouw. Hij leidt daar een kalm, misschien wat saai leven. Tot hij ineens een beeldschone fee aantreft. Hij weet dat feeën niet te vertrouwen zijn, en hij wil haar wegsturen. Maar dan begint ze hem haar verhaal te vertellen, elke nacht een stukje. Het is zo spannend en prachtig, dat hij het niet over zijn hart kan verkrijgen haar de deur te wijzen… Meesterverteller Paul Biegel is de meesterverteller van de Lage Landen, een van de meest geliefde stemmen in de Nederlandse jeugdliteratuur. Voor zijn werk kon hij onder andere twee Gouden Griffels en vier Zilveren Griffels in ontvangst nemen. Ook voor ‘Nachtverhaal’ ontving hij een Gouden Griffel. Paul Biegel is de auteur van meer dan 60 boeken.

Tip van Tea (Harlingen)

"Het wilde dierenorkest van Dan Brown. Je komt ogen en oren tekort in dit prachtige prentenboek van bestsellerauteur Dan Brown (o.a De Da Vinci code). Maestro Muis neemt je mee op een muzikale ontdekkingstocht door het dierenrijk. Kleurrijke en grappige illustraties met verborgen raadsels en op ieder pagina de zoektocht naar de kleine bij, korte verhaaltjes op rijm en natuurlijk als bonus de muziek die je via een gratis app kunt beluisteren terwijl je langs de verschillende dieren gaat. Gegarandeerd veel kijk-, en luisterplezier voor jong en oud!" 

Het wilde dierenorkest

Dan Brown

€ 17,99
Het wilde dierenorkest is een nieuw magisch prentenboek van bestsellerauteur Dan Brown (o.a. De Da Vinci Code). Bij dit boek hoort een gratis app met muziek gecomponeerd door de auteur zelf, raadsels en vrolijke illustraties. Het resultaat is een unieke lees-, kijk- en luisterervaring voor kinderen en hun (groot)ouders! In dit prentenboek neemt Maestro Muis je mee op een betoverende reis over land en over zee. Ontdek onderweg het geheim van elk dier: van de waanzinnige walvis, jakkerende jachtluipaarden en kleine kevers tot zwierige zwanen en nog veel meer. Beluister met de gratis app en QR-codes de muziekstukken, zoek op elke pagina de verborgen bezige bij en los alle raadsels op… Dan Brown schreef en componeerde een muzikaal avontuur, waarin zijn liefde voor verhalen, klassieke muziek en raadsels samenkomen in een knap georkestreerd geheel. De kleurrijke en geestige illustraties van de Hongaarse Susan Batori maken het helemaal af.

Tip van Alena (Groningen, Grote Markt)

Uit nieuwsgierigheid heb ik het boek Alles wat ik nog met Gizmo wil doen gelezen. Het was boven mijn verwachting. Een prachtig onroerend verhaal over een jongen Lukas, dat te horen krijgt dat zijn hond niet lang meer te leven heeft. Dit boek zet je aan het denken en is heel inspirerend. Een prachtig onroerend verhaal, dat je een traantje laat wegpinken en je tegelijk aan het lachen maakt.Alles wat ik nog met Gizmo wil doen is geschikt voor jonge lezers vanaf 10 jaar, maar zeker ook heel inspirerend voor tieners van dertien."

Alles wat ik nog met Gizmo wil doen

Ben Davis

€ 17,99
Ik begraaf mijn neus in Gizmo’s kriebelige vacht en sla mijn armen om hem heen. Op een dag, binnenkort, kan ik hem niet meer knuffelen of uitlaten. Ik moet Gizmo een laatste, onvergetelijke tijd bezorgen. Lukas stelt een bucketlist op voor zijn hond, om er samen nog een mooie tijd van te maken. Zo wil hij nog een keer kamperen, naar het strand en samen een groot, laatste avontuur beleven. Maar misschien is de bucketlist er ook wel een beetje voor Lukas zelf, om uit te vinden hoe hij verder moet zonder Gizmo.

Tip van Marian (Assen)

"Frietje komt wel eens thuis met een zwerfhond, verdwaalde schildpad of manke duif. Wanneer er op een dag een oude man met zijn pantoffels aan op het fietspad staat, die niet meer weet wie hij is, twijfelt ze niet en neemt ook hem mee naar huis. ‘Meneer Fritz’ noemt ze hem en Frietje is vastberaden uit te zoeken wie hij is. Ze probeert van alles om hem zijn geheugen terug te laten vinden. Gevonden van Cees van den Berg is een vrolijk, lief en ontroerend boek voor lezers vanaf 9 jaar."

Gevonden

Cees van den Berg

€ 14,95
Frietje is zo’n meisje dat wil zorgen voor alle verloren dieren die ze aantreft:zwerfhonden, verdwaalde schildpadden… en een oude man die met zijn pantoffels aan midden op het fietspad staat en niet meer weet wie hij is. Frietje noemt de man ‘meneer Fritz’ en neemt hem mee naar huis. Daar weten haar ouders niet goed wat ze met de situatie aan moeten. De politie wordt erbij gehaald, de zorg wordt ingeschakeld. En voorlopig mag meneer Fritz even blijven logeren, want om hem nou de nacht door te laten brengen in een cel is ook zo wat… Frietje is vastberaden om uit te zoeken wie meneer Fritz is. Haar pogingen om hem zijn geheugen terug te laten vinden, leveren vrolijke situaties op – maar makkelijk gaat het niet. Gaandeweg ontstaat er een bijzondere vriendschap.
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 uur besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris