Luister nu naar de Van der Velde Boeken podcast! De podcast waarin we je meenemen in de wereld van Van der Velde Boeken, en waarin we het natuurlijk gaan hebben over boeken. Héél veel boeken. Ontmoet je favoriete boekverkopers en maak kennis met alle negen Van der Velde-winkels! Heb je een vraag voor in de podcast? Mail hem naar [email protected] en wie weet wordt jouw vraag beantwoord in de volgende aflevering!

Aflevering 9: Leeuwarden

Welkom bij aflevering 9 van de Van der Velde Boeken Podcast! In deze aflevering zijn we te gast bij Van der Velde Leeuwarden. We maken kennis met collega’s Yfke en Thys. In deze aflevering komen we erachter welke kleine beestjes in onze tuin eigenlijk een andere naam willen hebben, welke vergeten wielerheld wordt opgehemeld in een nieuw boek en welk boek de tegenhanger is van ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman.

Aflevering 8: Grote Markt

Welkom bij aflevering 8 van de Van der Velde Boeken Podcast! In deze aflevering zijn we te gast bij Van der Velde Grote Markt in Groningen. We maken kennis met collega’s Ingrid en Koen en zij hebben wat bijzondere tips voor je. Ze gaan het namelijk hebben over feministische boeken! In deze aflevering komen we erachter welk pamflet door een mannelijke medewerker van het Franse ministerie van gendergelijkheid bijna is gecensureerd, hoe een vrouw alleen op een Schots eiland zichzelf weer vindt in de natuur en welk boek voor mannen een mooie eerste stap in het feminisme is.

Aflevering 7: Bonusaflevering

Welkom bij aflevering 7 van de Van der Velde Boeken Podcast! Dit is een hele speciale bonusaflevering waarin we allemaal luisteraarsvragen gaan beantwoorden. Er zijn een aantal mensen opgetrommeld om antwoord te krijgen op een aantal vragen: Rutger, Marjan en Monica en ook Sanne zelf beantwoorden een vraag. In deze aflevering komen we erachter dat Van der Velde niet alleen een boekhandel is geweest, welke 16-jarige jongen een fantastisch natuurboek heeft geschreven en hoe je met je oude boeken toch nog een zakcentje kunt bijverdienen (spoiler alert: door ze in te leveren bij onze tweedehands afdeling in Drachten, Leeuwarden of Assen).

Aflevering 6: Harlingen

Welkom bij aflevering 6 van de Van der Velde Boeken Podcast! In deze aflevering zijn we te gast bij Van der Velde Harlingen. We maken kennis met collega’s Nicoline en Tea. Zij vertellen over kookboeken om bij te watertanden en de meest magische literaire werken. In deze aflevering komen we erachter welk kookboek ons door corona gaat helpen, welk boek door de prachtige natuurbeleving kippenvel bezorgt bij z’n lezers en waarom je écht beter een reisboek kunt kopen, dan op Trivago te kijken (om maar wat te noemen).

Aflevering 5: A-Kerkhof Groningen

Welkom bij aflevering 5 van de Van der Velde Boeken Podcast! In deze aflevering zijn we te gast bij Van der Velde A-Kerkhof in Groningen. We maken kennis met niet twee collega's, maar wel drie! Mélanie, Laura en Maureen vertellen over de mooiste literaire pareltjes, geweldige fantasyboeken en werkelijk prachtige kinderboeken. Dit keer komen we erachter wat mogelijk als de eerste literaire thriller wordt gezien, welk boek een must-read is voor Agatha Christie en Hendrik Groen fans en hoe je je hersenen op reis kunt sturen naar plekken waar ze nog nooit zijn geweest.

Aflevering 4: Assen

Welkom bij aflevering 4 van de Van der Velde Boeken Podcast! In deze aflevering zijn we te gast in het nieuwe pand van Van der Velde Assen. We maken kennis met collega's Ingrid en Laetitia. We komen meer te weten over de verhuizing: wat Ingrids favoriete plek in de winkel is geworden, maar ook welke kat ons hart gaat veroveren en hoe mensen die door diepe dalen zijn gegaan, ons het meest kunnen leren over het leven. 

Aflevering 3: Zwolle

Welkom bij aflevering 3 van de Van der Velde Boeken Podcast! In deze aflevering zijn we te gast bij Waanders in de Broeren in Zwolle. We maken kennis met collega's Bertrand en Karin. Zij vertellen over de mooiste non-fictie boeken: specifiek over geschiedenis en kookboeken. We maken de winnaar van het boekenpakket bekend en dit keer komt er wel een heel lugubere 'funfact' aan bod.

Aflevering 2: Drachten

Welkom bij aflevering 2 van de officiële Van der Velde podcast! In deze aflevering zitten we aan de koffietafel van Boekhandel Van der Velde in Drachten. We maken kennis met collega’s Sanne en Laura, die ons alles vertellen over de mooiste kinderboeken en de nieuwste non-fictie. De allereerste vraag van een luisteraar wordt beantwoord en je maakt nog steeds kans op een prachtig boekenpakket!

Aflevering 1: Sneek

Welkom bij aflevering 1 van de officiële Van der Velde podcast! In deze aflevering zitten we aan de koffietafel van Boekhandel Van der Velde in Sneek.

Collega’s Annette en Lotte vertellen over de boeken waar ze het meest naar uitkijken in 2021, hoe het eraan toe ging in de boekhandel tijdens de lockdown, en wanneer we er eindelijk achter gaan komen wie de mysterieuze zevende zus is! Bovendien verloten we onder de luisteraars een prachtig boekenpakket. 

pro-mbookslibr2 : libris