Kinderboekenweekgeschenk

De eilandenruzie is het Kinderboekenweekgeschenk® 2018. Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Geschreven door Jozua Douglas, met illustraties van Elly Hees.

Van 3 t/m 14 oktober 2018 ontvang je Eilandruzie in onze winkels bij een besteding van ten minste € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken.

DE EILANDENRUZIE

De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en vrienden worden, en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

SCHRIJVER: JOZUA DOUGLAS

Niemand minder dan Jozua Douglas is de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Met zijn eigentijdse verhalen boordevol humor en spanning weet hij al jaren een breed lezerspubliek aan zich te binden. Zijn eerste boek De verschrikkelijke badmeester werd bekroond met de Hotze de Roosprijs en met de serie Costa Banana won hij tweemaal achter elkaar de Pluim van De Nederlandse Kinderjury (De gruwelijke generaal in 2016 en De ongelooflijke Ravi Ravioli in 2017). Deze boeken werden ook door het kinderboekenpanel van De Wereld Draait Door genomineerd voor Kinderboek van het Jaar.

ILLUSTRATOR: ELLY HEES

Illustrator en grafisch ontwerper Elly Hees is zeer geliefd in kinderboekenland. Ze illustreerde al meer dan vijftig kinderboeken van schrijvers als Tosca Menten, Francine Oomen en Thijs Goverde. Ook maakte ze de supergrappige tekeningen in Jozua’s De verschrikkelijke badmeester, De vreselijke tweeling en de Costa Banana-boeken. Ze schetst snel om de beweging, de dingen die mensen doen, zo levendig mogelijk vast te leggen. Nu illustreert ze het Kinderboekenweekgeschenk van Jozua Douglas!

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Kom erbij is vanaf 3 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek®, in onze winkels te koop voor maar € 6,95.

KOM ERBIJ

Kit en Pelle gaan spelen in het park. Maar vandaag staat daar ineens iets wat er gisteren nog niet was.
‘Op óns veldje nog wel!’ zegt Pelle.
‘Kom, even uitproberen,’ zegt Kit.
‘Nee, niet doen!’ roept Pelle. ‘Op dat bordje staat: Niet aankomen!’
‘Wélk bordje?’ lacht Kit, en ze klimt op het ding.
‘Braaf paardje… Pelle, kom erbij!’

MILJA PRAAGMAN

Diverse kranten, tijdschriften en het programma Sesamstraat hadden het talent van Milja Praagman allang herkend. En nadat haar boek Nog 100 nachtjes slapen (Leopold) werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar kon niemand meer om haar heen. Vorig jaar werd haar werk bekroond en ontving ze een Zilveren Penseel voor Omdat ik je zo graag zie (De Eenhoorn). Haar boeken worden gelezen door kinderen over de hele wereld, van Denemarken tot aan China. En nu tekent én schrijft ze het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Activiteiten

Drachten

Assen

Leeuwarden

Sneek

Groningen A-Kerkhof

Groningen Grote Markt

Tijdens de kinderboekenweek kun je bij onze winkel in Groningen aan de Grote Markt een speurtocht doen.

Vriendjes uit bekende kinderboeken zijn elkaar kwijt geraakt. Kan jij ze weer bij elkaar brengen? Kom de speurtocht doen, vindt de oplossing en maak kans op een kinderboek naar keuze.

MINDBUSZEUS2 : vandervelde