eBook Hoe ik van Londen houd
ISBN
9789025300746
Uitgever
Athenaeum
Druk vanaf
2e
Verschenen
05-07-2013
Taal
Nederlands
Bladzijden
136 pp.
Bindwijze
E-Book EPUB met digitaal watermerk
Genre
Kunst
  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Hoe ik van Londen houd

ebook

wandelen door het Londen van Vincent van Gogh

Londen, januari 1874: `Mij gaat het hier goed, ik heb een heerlijk tehuis en het is mij een groot genot Londen en de Engelse levensmanier en de Engelsen zelf te bekijken en dan heb ik de natuur en de kunst en de poëzie en als dat nog niet genoeg is, wat zal dan genoeg zijn.
In 1873 telde Londen een kleine vier miljoen inwoners. Een daarvan heette Vincent van Gogh. Ruim drie jaar woonde hij in Londen, en in die tijd stuurde hij regelmatig brieven naar huis. Hij schilderde nog niet, maar werkte bij een kunsthandel in de buurt van Covent Garden. Iedere dag wandelde hij naar zijn werk en terug, en noteerde wat hem opviel. Hij bezocht galeries en musea, en beschreef de schilderijen die hij bewonderde en waaruit hij inspiratie putte.
In deze `wandelgids in verhalen reconstrueren de auteurs de Londense jaren van Van Gogh aan de hand van diens brieven. Bijna alles wat hij zag is er nu nog. Zo wandelen we langs St Paul s Cathedral, de oude City, Hampton Court Palace, het British Museum, de National Gallery, Tate Britain, Westminster Bridge, de Royal Academy en Hyde Park. We zien al deze bezienswaardigheden door de ogen van de kunstenaar.
€9,99
Kwaliteit   Prijs  
Ebook
Ebooks webshop
999 € 9,99
.
MINDBUSZEUS2 : vandervelde