Lezing: Wereldgeschiedenis van Nederland

zaterdag 20 oktober 2018 14:00
Lezing: Wereldgeschiedenis van Nederland

Zaterdag 20 oktober geven Annet Nieuwhof, Annemarieke Willemsen en Jonas van Tol van 14.00-16.00 een lezing naar aanleiding van het boek: Wereldgeschiedenis van Nederland.

 

Reserveren gewenst via info@boekhandelvandervelde.nl i.v.m. een beperkt aantal plaatsen.

In Wereldgeschiedenis van Nederland vertellen meer dan honderd aanstormende en gevestigde Nederlandse onderzoekers op het gebied van geschiedenis en cultuur het wereldwijde verhaal van onze geschiedenis, onder wie Annet Nieuwhof, Annemarieke Willemsen, Jonas van Tol, Martine Gosselink, Beatrice de Graaf, Lotte Jensen, Gert Oostindie, Lodewijk Petram en Suze Zijlstra. In dit verhelderende en prikkelende boek laten zij zien hoe Nederland de wereld door de eeuwen heen mede heeft vormgegeven, en andersom: hoe Nederland zich onder invloed van verre en nabije buren heeft ontwikkeld. Van de vondst van oermens Krijn in de Noordzee tot orkaan Irma op Sint Maarten en van Bonifatius tot Pim Fortuyn – aan de hand van talloze grote en kleine historische ontwikkelingen en gebeurtenissen laat Wereldgeschiedenis van Nederland zien hoezeer Nederland verbonden is met de wereld, en de wereld met Nederland. Wereldgeschiedenis van Nederland is een uitgave van het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, een knaw-onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en literatuur.

Redactie: Karel Davids, Karwan Fatah-Black, Marjolein ’t Hart, Leo Lucassen en Jeroen Touwen. Hoofdredactie: Lex Heerma van Voss

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
MINDBUSZEUS2 : vandervelde