Boekpresentatie: Luca Solari en Mathijs Deen

zaterdag 21 april 2018 14:00
Boekpresentatie: Luca Solari en Mathijs Deen

Zaterdagmiddag 21 april vindt in onze winkel in Leeuwarden de boekpresentatie plaats van De Vesting, het resultaat van een uniek samenwerkingsproject van fotograaf Luca Solari en Mathijs Deen, auteur van onze andere De Wadden

De Vesting vertelt het verhaal van een verre buitenstaander die als door een wonder op Schiermonnikoog verzeild raakt en een diepe emotionele verbondenheid voelt met het kleinste Friese waddeneiland.

Fotograaf en musicus Luca Solari (Genua, 1955) groeide op in de V.S., Zwitserland, Peru en Hongarije. Via zijn Nederlandse vrouw ontdekte hij in 2009 de Wadden en viel als een blok voor het natuurschoon en de authenticiteit van Schiermonnikoog. In de opéénvolgende jaren keerde hij er terug om zich vast te bijten in de natuur, de eilandercultuur en de illustere bewoners. Solari vond in waddenkenner en bestseller auteur Mathijs Deen, die de literaire teksten schreef, een superieur stilist. Het resultaat van deze opmerkelijk samenwerking is: De Vesting.

 

De fotografie van Luca Solari

'Eén van de geheimen van Luca Solari is het meesterlijke gebruik van licht en donker, hoe hij met schaduwen een ander verhaal vertelt dan met licht, hoe ze elkaar versterken en opheffen. Zijn verwondering en onbevangenheid, zijn scherpe observatievermogen, zijn keuze voor compositie en gezichtshoek, onthullen een bijzonder talentvolle fotograaf die, als hij in de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw had geleefd, nu beroemd zou zijn geweest.' - Eric Bos (kunstrecensent Dagblad van het Noorden)

 

 

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
MINDBUSZEUS2 : vandervelde