Het beste van 2019...door onze boekverkopers

Het beste van 2019 volgens...

Marjan, Drachten

Het vreemde verhaal van dr. Jekyll & meneer Hyde

Robert Louis Stevenson

€ 19,99

De klassieker werd prachtig herverteld door Bies van Ede en van mooie illustraties voorzien door Sophie Pluim. Van motieven uit het behang van de tijd – zo’n 150 jaar geleden – waarin het verhaal speelt die ze gebruikte tot het goud verweven in de stofomslag: het is een mooi geheel. Veel mensen vinden de klassiekers mooi voor in de boekenkast, maar wie heeft ze echt allemaal gelezen? Deze reeks (met ook Frankenstein en Romeo & Julia) nodigt daar zeker toe uit. Een prachtig cadeau voor jong en oud!

Het hollandse huis

Ann Patchett

€ 22,99

Een heel prettig leesbare familiegeschiedenis, gecombineerd met een drama- en een coming-of age-verhaal. Dit alles speelt zivh af in en rond het Hollandse huis, een landgoed aan de rand van Philadelphia dat vlak na de Tweede Wereldoorlog gekocht wordt door de vader van de hoofdpersoon Danny. Hij groeit er op met zijn zus, maar het is ook de plek waar het mis gaat met de familie. Het huis blijft het decor van het verhaal, zelfs in de tijd dat ze er niet meer wonen. Het laat zo mooi zien hoe een plek kan doorwerken in iemands leven. Patchett beschrijft het drama zonder dramatisch te doen. Je wordt er helemaal in

vastgezogen!

De patiënten van dokter García

Almudena Grandes

€ 29,99

Wat een geweldig boek! Wat mij betreft in de top 3 van afgelopen jaar.

Monica, Drachten

Alle verhalen

Jean Rhys

€ 24,99

Schwob is een initiatief van het Nederlands letterenfonds dat ervoor zorgt (met subsidies) dat boeken die in andere landen allang tot de canon behoren (weer) naar het Nederlands vertaald worden. Pareltjes uit de wereldliteratuur, de beste boeken die je nog nooit hebt gelezen! Jean Rhys brak door met haar roman De Wijde Sargossozee, een hervertelling van Jane Eyre. Jan Brokken is groot fan - hij schreef het voorwoord bij "alle verhalen". Er staan 51 verhalen in deze bundel, allemaal echt kort (de langste telt 30 pagina's), maar binnen die paar bladzijden word je helemaal meegesleurd in het verhaal. Of het nu gaat om een kort gesprek, gedachtegang of een reis van een paar dagen, de haast muzikale schrijfstijl houdt direct je aandacht vast. Soms heb ik bij korte verhalen het gevoel dat het niet af is, of wil ik graag weten wat er verder gebeurt, maar al deze verhalen zijn mooi afgerond (Jan Brokken zegt in zijn voorwoord ook dat alle woorden door Rhys zorgvuldig gewikt en gewogen zijn). Je leest het, soms maar drie bladzijden, zit er helemaal in en daarna kan je het gewoon loslaten en verder lezen. Ondanks de soms deprimerende onderwerpen of ronduit chagrijnige hoofdpersonen blijft het licht en vaak zelfs grappig. Gewoon een heel fijn boek!

The Confessions of Frannie Langton

Sara Collins

€ 10,95

Een spannend, poëtisch, mysterieus, schokkend en heel boeiend verhaal! Een slavin staat terecht voor de moord op haar baas en bazin, maar is ze wel schuldig? Het wordt vanuit haar perspectief verteld, en toch vraag je je tot op het allerlaatst af wat er nou eigenlijk gebeurd is. Lezen!

10 blind dates

Ashley Elston

€ 15,99

Een superleuk YA boek over een meisje met liefdesverdriet dat met de feestdagen naar haar familie vlucht. Zij proberen haar op te vrolijken met tien blind dates… Awkward! Superleuk boek voor de kerstvakantie.

 

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2019 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris