Het herstel van het gewone leven

Wim ter Horst Serie: Orthovisies | Taal: Nederlands

Paperback

€ 47,95

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Het herstel van het gewone leven

Paperback

€ 47,95

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen

Het herstel van het gewone leven is een handreiking aan dagelijkse opvoeders – ouders, onderwijsgevenden, groepsleiders, gezinsverzorgenden en hun begeleiders – bij problematische opvoedingssituaties. Het opvoedingsproces kan door allerlei oorzaken schijnbaar hopeloos vastlopen. Zo vast dat er maar één uitweg mogelijk lijkt: het toepassen van specialistische therapieën en technieken – met alle kostbare moeite, tijd en geld die daarmee gemoeid zijn. Soms is dat inderdaad onvermijdelijk, maar heel vaak ook niet.
Dit boek stelt één basisvraag: wat kun je in het dagelijkse leven doen om het vastgelopen opvoedingsproces weer vlot te trekken? Het herstel van het gewone leven geeft een praktisch antwoord aan opvoeders en hun begeleiders: eerst zelf maar eens nagaan of het meest voor de hand liggende – het alledaagse – wel in orde is. Vaak zijn enkele kleine veranderingen al voldoende om een vastgelopen opvoedingssituatie te ontwarren. Als dat niet gebeurt, zullen specialismen en specialisten ook niet helpen. Het gewone is voorwaarde voor het bijzondere.

De auteur, Wim ter Horst, is oud–hoogleraar orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden en werkte in het speciaal onderwijs en het inrichtingswerk.

ISBN
9789031329939
Verschenen
12-07-1999
Bindwijze
Paperback
Pagina's
112 pagina's
Druk
4e
Taal
Nederlands
Auteur(s)
Redacteur
M.E.M. Baartman
Formaat
24,2 cm x 16,8 cm x 0,8 cm
Gewicht
205 gram
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris