Het knoopjeskabinet

WAAL, Edmund de Taal: Nederlands

Paperback

€ 12,50

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Unieke verzameling én familiegeschiedenis gered door huishoudster

Edmund de Waal vertelt op meeslepende wijze de levensgeschiedenis van zijn familie én het verhaal van de netsukeverzameling die gered werd dankzij huishoudster Anna.

Eind negentiende eeuw koopt Charles Ephrussi, een rijke joodse graanhandelaar en fervent verzamelaar van kunst, een verzameling netsukes. Deze kostbare collectie Japanse knoopjes bestaat uit 264 unieke exemplaren waaronder een ivoren kronkelende slang op een lotusblad.
Charles vestigt zich met zijn verzameling in Wenen, maar de dreiging van de Tweede Wereldoorlog is merkbaar. Als zijn huis wordt geconfisqueerd, vlucht hij het land uit zonder ook maar iets mee te nemen.
Zijn verzameling lijkt verloren, maar na de oorlog blijkt dat de huishoudster onder de ogen van de nazi’s de netsukes uit het huis heeft weten te smokkelen. Elke dag heeft ze één knoopje in haar schort meegenomen en daarmee een verzameling én een familiegeschiedenis gered.

Edmund de Waal is een beroemde Engelse keramist. Hij heeft twee non-fictie boeken geschreven over keramiek en geeft regelmatig lezingen over dit onderwerp. www.edmunddewaal.com
ISBN
9789049951146
Vorm
Paperback
Uitgever
Dutch Media uitgevers
Druk
1e
Verschenen
22-05-2010
Taal
Nederlands
Pagina's
320 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris