Het ontstaan van de tijd

Mijn reis met Stephen Hawking voorbij de oerknal

Thomas Hertog Taal: Nederlands

Paperback

€ 22,99

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

De internationale topwetenschapper Thomas Hertog over het ontstaan van het heelal

Thomas Hertog werkte meer dan twintig jaar nauw samen met Stephen Hawking, een van de grootste natuurkundigen van onze tijd. Waar Hawking eerder de meest prangende vragen over het universum beantwoordde in zijn postuum uitgegeven boek De antwoorden op de grote vragen, vertelt Hertog in Het ontstaan van de tijd over hun gezamenlijke onderzoek. Hun centrale vraag: hoe is het mogelijk dat het heelal bij de oerknal de juiste voorwaarden kon creëren opdat er miljarden jaren later leven zou ontstaan? Hawking en Hertog kwamen tot het revolutionaire inzicht dat de oerknal niet zomaar het begin van de kosmische evolutie is, maar ook de oorsprong van materie en krachten, en zelfs van ruimte en tijd.

Dit meeslepende boek vertelt het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen twee topwetenschappers en hun jarenlange zoektocht naar antwoorden op fundamentele vragen over ons bestaan. Hun baanbrekende onderzoek zet de manier waarop wij naar de kosmos – en naar onszelf als mens – kijken op losse schroeven.

Prof. dr. Thomas Hertog is kosmoloog en hoogleraar Theoretische Fysica aan de KU Leuven. Hij promoveerde aan Cambridge University en werkte jaren voor het CERN. Hij is een van 's werelds grootste experts op het gebied van kwantumkosmologie en de snaartheorie. Samen met zijn mentor en goede vriend Stephen Hawking ontwikkelde hij een nieuwe, baanbrekende theorie over het ontstaan van het heelal.

ISBN
9789077445365
Verschenen
05-04-2022
Bindwijze
Paperback
Pagina's
288 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Uitgever
Auteur(s)
Geen recensies beschikbaar.
Je hebt recent geen producten bekeken
pro-mbooks3 : libris