Het maakbare brein

Gebruik je hersens en word wie je wilt zijn

SITSKOORN, Margriet Taal: Nederlands

Paperback

€ 5,99

Op werkdagen voor 18:00 besteld, binnen 4 dagen bezorgd
Het maakbare brein

Paperback

€ 5,99

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 binnen NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen

Kun je op volwassen leeftijd nog een rekenwonder worden, doorzet-tingsvermogen verkrijgen of je angsten overwinnen? Dat kan, want onze hersenen zijn in staat tot reorganisatie en zelfvernieuwing: er ontstaan nieuwe verbindingen in het brein en er worden nieuwe cellen aange-maakt. Hierdoor kunnen we onszelf op alle fronten blijven ontwikkelen. Het maakbare brein beschrijft hoe de hersenen zich ontwikkelen en hoe dit zich verhoudt tot het leren van een tweede taal, een absoluut gehoor of het onderdrukken van impulsen. Bijzondere levensverhalen laten zien dat gedrag en omgeving je hersenen vormen en je vermogens bepalen: een violiste die een kwart van haar hersenen verloor kon toch profes-sioneel blijven spelen, en een jongen die door kippen werd opgevoed verandert zijn kippengedrag in menselijk gedrag.
Aan de hand van de laatste inzichten uit het hersenonderzoek en voor-beelden uit de praktijk laat Margriet Sitskoorn zien hoe we door ons gedrag z onze hersenen kunnen vormen en zo beter kunnen func-tioneren. Het maakbare brein geeft een handreiking voor sterker hersenwerk en een krachtige persoonlijke ontwikkeling.
Margriet Sitskoorn doet onderzoek naar de relatie tussen gedrag en de plasticiteit van het menselijk brein. Ze is hoofd van de Cognitive Neuroscience Unit van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, directeur van het NeuroCognitief Centrum Nederland en lid van de Gezondheidsraad. Op televisie is ze vaste gast in Nieuwslicht.
ISBN
9789035130364
Vorm
Paperback
Uitgever
Bert Bakker
Druk
1e
Taal
Nederlands
Pagina's
216 pp.
Genre
Psychologie
Geen recensies beschikbaar.

Prijs € 5,99

Conditie: Goed
Levertijd:
Op werkdagen voor 18:00 besteld, binnen 4 dagen bezorgd
Leverbaar bij:
Van der Velde Leeuwarden
pro-mbooks3 : libris