Tijd voor de dood

ebook

handreiking voor een persoonlijke uitvaart

Marjon Klaassen Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 25,95

Dit artikel is niet verkrijgbaar

Tijd voor de dood beschrijft de vele mogelijkheden van bewust en oprecht afscheid nemen van een overledene. Het schrijft niet voor hoe er afscheid genomen moet worden, maar is een pleidooi om dit op een persoonlijke manier en stap voor stap te doen. Dit boek is een gids voor nabestaanden, hulpverleners en uitvaartverzorgers. Goed afscheid nemen betekent een begin maken met de verwerking van het verlies. De dagen voor de uitvaart en de dag van de uitvaart zelf bieden daartoe gelegenheid.
De uitvaartverzorger speelt hierbij een belangrijke rol die verder reikt dan het regelen van praktische zaken, namelijk: de wensen van nabestaanden naar voren brengen en de uitvaart afstemmen op hun behoeften.

In de vele voorbeelden uit de praktijk wordt getoond hoe nabestaanden het afscheid persoonlijk vorm kunnen geven en hoe uitvaartverzorgers daar een rol in kunnen spelen.

Tijd voor de dood is een appèl: het is tijd om de dood zijn natuurlijke plaats in het leven terug te geven.

Over de auteur
Marjon Klaassen (1957) heeft een uitvaartonderneming in Zwolle. Dit boek verschijnt ter ere van het vijfjarig jubileum in november 2001. Ze studeerde cultuur- en godsdienstsociologie. Tussen 1998 en 2000 was zij voorzitter van het Netwerk Uitvaartvernieuwers. Klaassen zit tevens in de redactie van het handboek Sterven, uitvaart en rouw en geeft lezingen en cursussen over stilstaan bij afscheid nemen.
ISBN
9789035231412
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Springer Media B.V.
Druk
1e
Verschenen
28-10-2009
Taal
Nederlands
Pagina's
104 pp.
Genre
Geneeskunde
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris