De kleine schrijfgids

adviezen voor een goede zinsbouw, woordkeuze en spelling

Mariët Hermans Taal: Nederlands

Paperback

€ 13,50

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Een belangrijk doel van zakelijke teksten is het overbrengen van informatie. Vaak zijn deze teksten moeilijk leesbaar door een slechte zinsbouw, verkeerde woordkeuze of onjuiste spelling . Kennelijk vinden veel mensen het lastig om begrijpelijk en correct te formuleren.
Met behulp van De kleine schrijfgids kan iedereen goed Nederlands leren schrijven. In dit praktische boekje vindt u adviezen voor het formuleren van heldere zinnen en het kiezen van de juiste woorden. Ook komen veelgemaakte fouten in stijl en zinsbouw aan de orde. Vanzelfsprekend wordt uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe spelling. Met zijn uitgebreide register is De kleine schrijfgids een uitstekend naslagwerk voor alledaagse taalvragen.
Mariet Hermans studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Zij is als teammanger en senior traineradviseur schriftelijke communicatie werkzaam bij trainings- en adviesbureau Boertien Training in Naarden. Van haar verschenen ook Schrijven met effect en Projectvoorstellen en offertes die scoren.
ISBN
9789046900130
Vorm
Paperback
Uitgever
Coutinho
Druk
6e
Verschenen
28-06-2006
Taal
Nederlands
Pagina's
136 pp.
Genre
Naslagwerken & Woordenboeken
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris