Wit is nu aan zet

Racisme in Nederland

Lida M. van den Broek Taal: Nederlands

Paperback

€ 19,99

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Wit is nu aan zet

Paperback

€ 19,99

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- binnen NL en BE
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Op voorraad bij:
Van der Velde Sneek
Van der Velde Grote Markt
Van der Velde A-kerkhof
Van der Velde Drachten
Van der Velde Leeuwarden

In Nederland worden we geconfronteerd met een opvallende paradox. Nederlanders zijn in het algemeen tegen racisme, maar toch komt racisme dagelijks voor.
'Wit is nu aan zet' laat zien hoe vaak onbewust, ongewild en onbedoeld racisme op allerlei manieren subtiel een rol spelen in Nederland. Hoe komt het dat Nederlanders tegen racisme zijn, maar hun ogen sluiten voor wat er dagelijks gebeurt? Welke onbewuste mechanismen spelen een rol? Dit boek biedt handvatten om alledaagse incidenten te herkennen en aan te pakken. Wat kunnen wij individueel en gezamenlijk doen om racisme te voorkomen? Het beschrijft onder andere de transformatieve dialoog, een methode om het controversiële en ongemakkelijke gesprek op een effectieve manier met elkaar aan te gaan.
"Lida van den Broek beschrijft in alle scherpte hoe alledaags racisme eruitziet. Maar daar laat ze het niet bij. Door aan te geven hoe racisme onder ogen kan worden gezien, biedt ze bovendien een weg vooruit. Daarmee is het een hoopvol boek geworden." – Lilianne Ploumen
"'Wit is nu aan zet' is een oprecht pleidooi voor witte mensen om de eigen verantwoordelijkheid voor het afrekenen met racisme, serieus te nemen."
Ernestine Comvalius, directeur Bijlmerparktheater "Dit boek geeft een waardevolle beschouwing over de aanwezigheid én ontkenning van racisme in Nederland. Ze prikkelt niet alleen tot reflectie, maar biedt ons ook perspectieven om een verschil te kunnen maken.
Halleh Ghorashi, hoogleraar Diversiteit en integratie
ISBN
9789463724654
Vorm
Paperback
Uitgever
Amsterdam University Press
Druk
1e
Verschenen
13-10-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
204 pp.
Genre
Sociologie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris