De vlucht

ebook
Jesús Carrasco Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 7,99

De vlucht

ebook EPUB

€ 7,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Een jongen verbergt zich in een olijfboom­gaard. Hij hoort dat de mannen uit het dorp hem zoeken en kruipt nog verder weg in zijn schuilplaats. Wanneer de stemmen wegsterven is hij helemaal alleen. Er ligt een oneindige, dorre vlakte voor hem die hij moet oversteken, verzengende hitte, honger en dorst trotserend. Midden in de nacht komt hij uitgeput aan bij het kampvuur van een oude geitenhoeder. Daar, onder de sterren, wordt een onuit­gesproken vriendschap gesmeed die voor beiden van levensbelang zal blijken.

De vlucht is een verpletterend debuut, een emotionele tour de force. Een roman die even keihard en realistisch als poëtisch en zin­tuiglijk is je voelt de hitte van de zon en je hoort de krekels in de nacht. Jesús Carrasco vertelt het verhaal van een gesloten wereld, waar de moraal net als het water is weg­gespoeld. Tegen deze achtergrond krijgt de jongen, onschuldig nog, de kans om te leren oordelen over goed en kwaad. Of blijft hij gebrandmerkt door het geweld waarmee hij is opgegroeid?

'Jesús Carrasco s debuut is prachtig. De vlucht is een buitengewone roman die ons onderdompelt in s werelds beste literatuur.' - El Mundo
ISBN
9789460235771
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
J.M. Meulenhoff
Druk
1e
Verschenen
14-02-2013
Taal
Nederlands
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris