We zijn open voor afhalen!

We blijven natuurlijk uw bestellingen bezorgen, maar u kunt nu ook gebruik maken van ons afhaalloket. Meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

Door de Brexit en de coronamaatregelen kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Gebonden

€ 32,50

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel
Tweedehands verkrijgbaar vanaf € 9,50

Rond het midden van de negentiende eeuw begon de aanleg van nieuwe communicatie- en mobiliteitsnetwerken die Nederland veranderden. Ze zouden de ruimtelijke groei van het land structureel bepalen, inclusief het ontstaan van de Randstad, en de ontwikkeling van de regio’s die ‘vol’ werden of die ‘leeg’ bleven. De infrastructuur die in de negentiende eeuw werd aangelegd, legde de basis voor onze massacommunicatie en massamobiliteit. Een belangrijke vraag in Een nieuwe wereld is: wat gebeurde er in mentaal opzicht met Nederland toen het na 1850 in enkele decennia een totaal nieuwe infrastructuur kreeg?
Er ontstond een nieuw beeld van de werkelijkheid. Via nieuwemedia, modern onderwijs en veelvuldige persoonlijke contacten leerden de mensen elkaar ‘normaal’ te denken – volgens normen die hoorden bij de moderne natuurwetenschappen en het moderne bedrijfsmanagement. Dit gebeurde niet alleen in Nederland. Overal in de westerse wereld werden deze nieuwe, ‘universele’ normen gemeengoed en veranderde de infrastructurele revolutie het dagelijkse leven. Het gevolg was niet alleen een precedentloze groei van welvaart en volksgezondheid; er ontkiemde ook een andere vorm van beschaving: de cultuur van de massamens. Nietzsche, Ortega y Gasset, Spengler, Karl Jaspers en Johan Huizinga waarschuwden verontrust voor het gevolg: de ondergang van de oude, ‘klassieke’ beschaving.
ISBN
9789035129832
Vorm
Gebonden
Uitgever
Bert Bakker
Taal
Nederlands
Pagina's
463 pp.
Genre
Ongecategoriseerd
Geen recensies beschikbaar.

Prijs € 9,50

Conditie: Goed
Levertijd:
Af te halen in de boekhandel.
Leverbaar bij:
Van der Velde Drachten
pro-mbookslibr2 : libris