We zijn open voor afhalen en (beperkt) winkelbezoek!

Momenteel kunt u, conform de coronamaatregelen, onze boekhandel weer bezoeken of gebruik maken van een afhaalloket. Meer over de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

 

Gebonden

€ 14,95

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

“Mijn zoektocht leverde zo veel voor mijn kind op dat ik dat anderen ook gun. Het is kennis die erom roept verspreid te worden. Er zijn veel meer mogelijkheden dan ik van te voren had kunnen bedenken. Mijn eigen kind is een half jaar geleden gaan fietsen, dit hebben we ondersteund vanuit verschillende invalshoeken. De euforie die ik voelde toen hij voor het eerst naar school fietste, is met geen pen te beschrijven.”

Sanne-Lot van Ulzen, financieel econome en moeder van een kind (9 jaar) met autisme, startte een zoektocht naar de ontwikkelingsmogelijkheden voor haar zoon. Ze besloot de kennis die ze gaande-weg opdeed op papier te zetten en interviewde hiervoor gedurende een jaar ruim dertig ervaringsdeskundigen, therapeuten, wetenschappers en anderen.

Het boek is bedoeld voor alle mensen die wel eens van autisme gehoord hebben: van ouders tot de buren en van leerkracht tot de huisarts. Het geeft een breed en genuanceerd beeld over de mogelijkheden en invalshoeken.
Samen kijken naar autisme is een makkelijk lezend en informatief boek, bestaande uit ruim dertig interviews.

Rutger-Jan van der Gaag, kinderpsychiater en een bekendheid op het gebied van autisme. Hij vertelt over wetenschappelijk onderzoek en de mogelijke rol van de hulpverlening.

Huub Savelkoul, hoogleraar Celbiologie en Immunologie. Hij gaat in op het mogelijke verband tussen voeding, gedragsproblemen en darmflora.

Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de SER, spreekt over het belang om kinderen met autisme te helpen in hun ontwikkeling om perspectief te hebben op een zo zelfstandig mogelijk leven in de toekomst.

Harry Starren, directeur van het managementopleidingscentrum De Baak, over de verbanden tussen authenticiteit, autisme en aanpassingsvermogen in de maatschappij.

Belinda Meuldijk vertelt over de manier waarop zij Yoshi heeft geholpen in zijn ontwikkeling.

En verder nog vele andere autoriteiten en ervaringsdeskundigen, bekend en minder bekend, over hun visie op autisme en de mogelijkheden.
ISBN
9789079935130
Vorm
Gebonden
Uitgever
Stuboek B.V.
Druk
1e
Verschenen
01-10-2009
Taal
Nederlands
Pagina's
254 pp.
Genre
Gezondheid
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris