We zijn open voor afhalen en (beperkt) winkelbezoek!

Momenteel kunt u, conform de coronamaatregelen, onze boekhandel weer bezoeken of gebruik maken van een afhaalloket. Meer over de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

 

Gebonden

€ 22,50

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1 - 2 dagen bezorgd
Het groene laboratorium

Gebonden

€ 22,50

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 15 maart 2021
Koop lokaal, ook online!

De Botanische Tuin TU Delft is het geesteskind van prof.ir. Gerrit van Iterson jr. (1878-1972), hoogleraar in de microscopische anatomie. Hij vond dat wetenschappelijke kennis moest worden ingezet bij het oplossen van praktische problemen in de maatschappij. Planten speelden daarbij een belangrijke rol. Van Iterson geloofde dat als men meer inzicht zou krijgen in de anatomie van planten, dit ook meer inzicht zou geven in hun technische mogelijk heden. Aan het begin van de twintigste eeuw zat de industrie te springen om technologen die goed op de hoogte waren van de industriële toepassingen van plantaardige materialen, voor een groot deel afkomstig uit Nederlands-Indië. Van Itersons leerstoel, waarin microscopische anatomie werd gecombineerd met kennis van botanische grondstoffen, speelde in op deze behoefte. In 1917 werd de Cultuurtuin voor Technische Gewassen - de huidige Botanische Tuin - in gebruik genomen. In honderd jaar ontwikkelde deze zich tot een groen laboratorium waarin innovatieve en duurzame oplossingen worden bedacht voor maatschappelijke problemen, of het nu gaat om het vinden van een methode om schadelijke fijnstof te bestrijden of het doen van onderzoek naar wilde planten soorten die een rol kunnen spelen in dijkverzwaring. Het is maar een kleine tuin, die op het eerste gezicht niet zo interessant lijkt, maar die tot leven komt door het verhaal erachter. Dit jubileumboek vertelt dat verhaal. Een fascinerend verhaal over geniale wetenschappers, eigenzinnige vernuftelingen, die tot het uiterste gingen om hun idealen te realiseren. Ze waren hun tijd ver vooruit. Honderd jaar later blijken hun bijdragen noodzakelijke stepping stones op weg naar de innovatieve kennisindustrie waar Delft nu wereldwijd om bekend staat. Trudy van der Wees (1960) is journalist/tekstschrijver en auteur van verschillende boeken over Delft. Van haar hand verschenen eerder: "Door Delftsblauwe ogen", "Bezeten van muziek. Het universum van Pierre van Hauwe", en "Delft 40-45".
ISBN
9789463010719
Vorm
Gebonden
Uitgever
Eburon
Druk
1e
Verschenen
16-06-2017
Taal
Nederlands
Pagina's
148 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris