Op de vakbeurs Folie Culinaire is het 2,5 kg zware boek Kalf gepresenteerd.
Schrijver Norbert Koreman heeft zijn boek Kalf gepresenteerd op de culinaire vakbeurs Folie Culinaire in Maastricht. Het standaardwerk bevat maar liefst 320 pagina's en is 2,5 kilo zwaar.
Het boek toont alles wat met het kalf te maken heeft, aangevuld met recepten van tientallen wereldberoemde chefs uit bijna alle Europese landen. Anderhalf jaar heeft de schrijver met een team aan het project gewerkt. Er is veel research gedaan, en de redacteuren en fotografen hebben de hele wereld rondgereisd om kalfsgerechten van veertig topchefs in beeld te brengen.
Ook is er een bezoek gebracht aan schoenmaker Floris van Bommel om te zien wat hij met kalfsleer doet. Daarnaast zijn er diverse kalverhouderijen bezocht: van hypermoderne bedrijven via de veau sous la mère in de diepe Franse binnenlanden tot aan de authentieke palais royal, een kalf dat in Normandië met eieren wordt opgevoed.
ul hier uw nieuwe recensietekst in.