We zijn open voor afhalen en (beperkt) winkelbezoek!

Momenteel kunt u, conform de coronamaatregelen, onze boekhandel weer bezoeken of gebruik maken van een afhaalloket. Meer over de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

 

Paperback

€ 7,90

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

De druk op beroepskrachten in jeugdzorg en jeugdbeleid is de afgelopen jaren toegenomen door mondige cliënten, hogere maatschappelijke verwachtingen en een alsmaar groeiende overheidscontrole en -bureaucratie. De beroepskracht die sociale interventies uitvoert, moet aansluiten bij de vraag van ouders en jeugdigen, werken op basis van kennis over effectieve interventies én normatief handelen om de opvoeding te beïnvloeden vanuit maatschappelijke waarden. Professioneel handelen vereist een combinatie van dienstbaarheid, passie en nuchterheid.
De noodzaak van verdere professionalisering wordt onderstreept door zowel de beroepsgroepen als de instellingen en de overheid. Het lectoraat Jeugdzorg en jeugdbeleid van Hogeschool Leiden is het eerste lectoraat dat zich specifiek richt op de praktijk van interventies in opvoeden en opgroeien. In het lectoraat wordt een professionele master jeugdzorg opgezet voor ervaren beroepskrachten. Voorts wordt onderwijs ontwikkeld voor de initiële beroepsopleidingen en wordt onderzoek opgezet, zowel op het gebied van preventie en signalering en de vorming van centra voor jeugd en gezin, als op het gebied van de jeugdzorg.

In deze lectorale rede gaat Adri van Montfoort in op de afbakening van het terrein van jeugdzorg en jeugdbeleid, de aard van deze praktijk en op de professionaliteit die hiervoor nodig is. Het recente overheidsbeleid wordt bezien op de ondersteuning van deze interventiepraktijk.
ISBN
9789066659186
Vorm
Paperback
Uitgever
SWP
Druk
1e
Verschenen
01-01-2008
Taal
Nederlands
Pagina's
47 pp.
Genre
Onderwijs & Opvoeding
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris