De boekhandel is dicht, maar we blijven bezorgen!

We mogen binnen de regels van het kabinet niet fungeren als afhaalloket, dit wil zeggen dat we momenteel alleen uw boeken bij u mogen bezorgen. En dat doen we met liefde. Hier vindt u meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. De snelste manier om een antwoord te krijgen op uw vraag is door een mail te sturen naar klantenservice@libris.nl, met eventueel het betreffende ordernummer. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

De Brexit zorgt momenteel voor grote vertraging in de aanlevering van boeken uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Paperback

€ 14,95

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel
{{promotion.PromotionName}}

In de schaduw van de grote stadKunstenaars in Rijswijk 1930-1970Aan het begin van de jaren dertig waren de 'Vereenigde Rijswijksche Kunstschilders', die in de eerste decennia van de twintigste eeuw Rijswijk tot een kunstenaarsdorp hadden gemaakt, weer van het toneel verdwenen. Maar tentoonstellingen van Rijswijkse schilders bleven een terugkerend fenomeen. De verschillen tussen de kunstenaars waren echter groot, zowel wat werk als succes betreft. De een wist nauwelijks het hoofd boven water te houden; aan de ander gingen de crisisjaren volledig voorbij. Wat ze echter gemeen hadden ,was hun vasthouden aan traditionele opvattingen van schilderkunst. Daarin weken zij niet af van de overgrote meerderheid van Nederlandse kunstenaars. Auteur Marc Couwenbergh schetst het kunstenaarsklimaat in Rijswijk tijdens de moeilijke jaren van crisis en bezetting. Maar ook hoe de Nederlandse kunstwereld eind jaren veertig in rep en roer raakte door de eerste COBRA tentoonstelling in Amsterdam. Onvermijdelijk deed ook de 'moderne kunst' zijn intrede in Rijswijk, zij het op een onverwachte plaats en door kunstenaars van 'buiten'. Hoe het deze en andere kunstenaars verging in de periode 1970-2000valt te lezen in het derde deel van de trilogie over kunstenaars in Rijswijk, dat naar verwachting in februari 2015 het licht zal zien. Kunstenaars die aan bod komen zijn o.a.:Cees Andrea Armand van der HelmHermanus Berserik Henk KuipersAnthonie van Bloppoel Henk LeursJan van Bloppoel Pieter Mansveld-BeckLivinus van de Bundt Menno van Meeteren BrouwerMieke van der Burgt Pieter de RegtGerard Delfgaauw Jacob Willem van RossumJan C.A. Goedhart Georg FrederikTeijssenHenk Goosen Klaas VegterJan Grauwenkamp Adri VisserAuteur: Marc Couwenbergh; 80 pagina's, geïllustreerd in kleur; ISBN 978-90-821807-0-1
ISBN
9789082180701
Vorm
Paperback
Uitgever
Stichting Museum Rijswijk
Druk
1e
Verschenen
14-02-2014
Taal
Nederlands
Pagina's
80 pp.
Genre
Kunst & Cultuur
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris