We zijn open voor afhalen en (beperkt) winkelbezoek!

Momenteel kunt u, conform de coronamaatregelen, onze boekhandel weer bezoeken of gebruik maken van een afhaalloket. Meer over de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

 

Paperback

€ 15,00

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1 - 2 dagen bezorgd
In schuinschrift

Paperback

€ 15,00

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 15 maart 2021
Koop lokaal, ook online!

Tijdens zijn werkzame leven publiceerde Lieven Vandekerckhove met regelmaat literaire cursiefjes in het tijdschrift van de oud-leerlingenbond van zijn school, het Klein Seminarie van Roeselare. Met milde blik kijkt hij daarin terug op het wel en wee van zijn collegeleven. Aan de hand van sprankelende anekdotes illustreert hij de uiteenlopende manieren, waarop zijn leraars voor de klas stonden. Hij typeert figuren (de knecht, de ingehuurde beenhouwer…), die in de marge van het schoolgebeuren zijn weg kruisten. Hij beschrijft scènes of voorvallen, die droevig stemmen, maar vooral andere, die een glimlach uitlokken. Een kleurrijk beeld, waarin velen een stuk van hun eigen schoolverleden zullen herkennen. De leukste van deze cursiefjes zijn nu gebundeld. Lieven Vandekerckhove is emeritus hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij tot 2006 sociologie doceerde. Als socioloog publiceerde hij meerdere boeken, waarvan er enkele werden vertaald in het Frans, Engels en/of Duits. In 1982 kreeg hij voor zijn studie “Gemaakt van as. Lichaam en norm in de westerse cultuur” de driejaarlijkse Jan en Maria Huyghe-prijs voor humane wetenschappen.
ISBN
9789462663541
Vorm
Paperback
Uitgever
Schrijverspunt
Druk
1e
Verschenen
28-01-2019
Taal
Nederlands
Pagina's
86 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris