We zijn open voor afhalen en (beperkt) winkelbezoek!

Momenteel kunt u, conform de coronamaatregelen, onze boekhandel weer bezoeken of gebruik maken van een afhaalloket. Meer over de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

 

Paperback

€ 39,00

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1 - 2 dagen bezorgd
Inleiding empirische rechtswetenschap

Paperback

€ 39,00

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 15 maart 2021
Koop lokaal, ook online!

In het juridische domein bestaat steeds meer interesse voor empirisch onderzoek. Moderne rechtenstudenten vragen zich af of, en hoe, ze dit kunnen leren. Docenten willen dit goed en toegankelijk aan hun studenten overbrengen. Promovendi en andere rechtswetenschappers overwegen dit in hun onderzoeksprojecten te betrekken. Praktijkjuristen moeten voor hun beroep steeds vaker empirische onderzoeksbevindingen kunnen duiden. Deze inleiding in de empirische rechtswetenschap geeft lezers de basiskennis over empirisch-juridisch onderzoek. Het is een degelijk en toegankelijk Nederlands studieboek zonder statistische formules, dat op een activerende en stimulerende wijze aangeeft waar je bij empirisch onderzoek in de praktijk op moet letten. Belangrijke onderzoeksmethoden zoals interviews, vragenlijsten en experimenten worden besproken. Oefeningen in elk hoofdstuk zorgen ervoor dat je de stof echt gaat beheersen. Tezamen leiden deze oefeningen tot een onderzoeksvoorstel voor je eigen empirisch-juridische onderzoek. Het boek kan in diverse vormen van onderwijs worden gebruikt, van bachelor- tot postdoctoraal niveau. Het kan ook zelfstandig worden doorgenomen. De beknopte inleiding kan gemakkelijk gecombineerd worden met aanvullend materiaal. In elk hoofdstuk worden hiertoe diverse literatuursuggesties gegeven. ‘Dit boek is zeer toegankelijk geschreven en dient als een praktische gids over empirische rechtswetenschap. Het zou daarnaast perfect zijn als een studieboek voor interdisciplinaire vakken op het gebied van methodologie voor rechtenstudenten.’ – Sanne Taekema, Erasmus Universiteit Rotterdam ‘Deze Inleiding empirische rechtswetenschap is een fantastisch boek. Het boek maakt duidelijk dat empirisch onderzoek belangrijk, verrijkend en leuk is. Als ik hiervoor nog nooit dit type onderzoek had gedaan, dan was ik er na het lezen van dit boek meteen mee begonnen.’ – Bert Marseille, Rijksuniversiteit Groningen
ISBN
9789462908550
Vorm
Paperback
Uitgever
Boom juridisch
Druk
1e
Verschenen
27-11-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
188 pp.
Genre
Recht
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris