We zijn open voor afhalen!

We blijven natuurlijk uw bestellingen bezorgen, maar u kunt nu ook gebruik maken van ons afhaalloket. Meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

Door de Brexit en de coronamaatregelen kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Paperback

€ 25,70

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1 - 2 dagen bezorgd
After Mandela

Paperback

€ 25,70

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 15 maart 2021
Koop lokaal, ook online!

In 1991 bouwde de gemeente Zoetermeer over de A12 een zogenaamde kokerbrug in de gemeentekleuren geel en blauw als toegangspoort voor de Floriade. Jan Dirk van der Burg fietste honderden keren over de brug, het bleek de kortste weg naar de enige coffeeshop in de stad. Hij werd zelfs handig in het trotseren van de roltrap waar je met fiets en al op moet. Mooi is de Mandelabrug niet. Na een paar jaar vielen de lampen door metaalmoeheid naar beneden, de lift ruikt naar pis en op de betonvlakte voor de brug, het Plein van de Verenigde Naties, waait het altijd hard. Wat zou Mandela van het Zoetermeers eerbetoon vinden? Is de behoefte om de naam Mandela binnen de gemeentegrenzen op te nemen niet groter dan de allure van de locatie? Zoetermeer is bepaald niet de enige Nederlandse gemeente met een vernoeming naar Nelson Mandela. Sterker nog, afgezien van sommige leden van het Koninklijk Huis is er geen persoon bij leven die vaker is vernoemd. Samen met Stefanie Grätz heeft Van der Burg alle straten, lanen, paden, pleinen, parken, bruggen en scholen die vernoemd zijn naar de eerste zwarte president van Zuid-Afrika gefotografeerd om het Nederlands eerbetoon aan Mandela in kaart te brengen. De achtergronden van het soms opmerkelijke gemeentelijke vernoemingsbeleid leverden daarbij interessante verhalen op.
ISBN
9789460830709
Vorm
Paperback
Uitgever
Post Editions
Druk
1e
Verschenen
15-10-2013
Taal
Nederlands
Pagina's
60 pp.
Genre
Kunst & Cultuur
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris