Paperback

€ 59,00

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel
{{promotion.PromotionName}}

Deze uitgave bevat de tekst en een artikelsgewijze toelichting op de Omgevingswet, die in 2019 samen met vier algemene maatregelen van bestuur (AMvB's) in werking treedt. De Omgevingswet (350 artikelen) komt uiteindelijk in de plaats van 26 wetten (4700 artikelen), die een rol spelen bij het beschermen en ontwikkelen van de fysieke leefomgeving (milieu, natuur, water, ruimtelijke ordening, wonen). Te denken is aan de Wabo, de Wet milieubeheer, de Wet ruimtelijke ordening, de Wet natuurbescherming, de Wet ammoniak en veehouderij, de Wet bodembescherming en de Waterwet. In totaal 120 AMvB's gaan op in vier AMvB's. 50.000 bestemmingsplannen worden 400 omgevingsplannen, één per gemeente.

Met deze uitgave kunnen overheden, bedrijven, organisaties, burgers, rechters, wetenschappers en studenten zich voorbereiden op de implementatie van het nieuwe omgevingsrecht. Deze uitgave bevat niet alleen een artikelsgewijze toelichting, maar per hoofdstuk ook een korte inleiding met belangrijke wetenswaardigheden. Verder is voorzien in verhelderende overzichten en bijlagen en een uitgebreid trefwoordenregister, dat ook verwijst naar de vier AMvB's: het Omgevingsbesluit (Ob), het Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl), het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). De wet en AMvB's vormen immers een geheel. Vanwege de omvang zijn die AMvB's elk in een apart, zelfstandig te lezen deel van Tekst & Toelichting gepubliceerd. De indeling van de vijf boeken is gelijk.

Zodra de wet en de AMvB's in het Staatsblad staan, volgt een actualisatie met track records. Op deze wijze kan de gebruiker die nu kennis neemt van de Omgevingswet en de ontwerp-AMvB's straks in korte tijd bekend raken met de definitieve versies.

Redactie: Mr. dr. J.H.G. van den Broek
ISBN
9789491930683
Vorm
Paperback
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
Verschenen
15-09-2016
Taal
Nederlands
Genre
Recht
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris