Gebonden

€ 40,95

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

ICT-strategie en-organisatie
in theorie en praktijk
Dit boek gaat over strategievorming en de inrichting van organisaties, beide vanuit het ICT-perspectief. In de praktijk blijkt grote behoefte te bestaan aan gemakkelijk te hanteren instrumenten hiervoor. Niet alleen in de vorm van 'hoe zou het moeten?', maar vooral ook in de vorm van 'hoe hebben anderen het gedaan, en wat waren hun ervaringen?' Dit boek voorziet hierin door:
- eenvoudige, maakelijk te hanteren instrumenten voor visievorming over strategische vraagstukken in relatie tot ICT;
- uitgewerkte modellen, gebaseerd op praktijksituaties;
- praktijkvoorbeelden en checklists;
- ervaringen en tips.
Het vormt de 'praktijktheorie' van de auteur, een combinatie van theorie en praktijkervaringen, uitgedrukt in een werkbaar instrumentarium.
De auteur behandelt onderwerpen die op de ICT-agenda van de ondernemingsleiding thuishoren, onderverdeeld naar een vijftal thema's: de businessrelatie, de infrastructuur, de economie, de organisatie, en het proces van strategievorming.
De belangrijkste toevoegingen in deze tweede, herziene druk zijn actuele inzichten over business ICT alignment, verschillende perspectieven op ICT-strategie (infrastructuurstrategie versus innovatiestrategie) en recente ervaringen met (out) sourcing.
ICT Bibliotheek
Elk deel in deze boekenserie levert een bijdrage aan het oplossen van besturingsvraagstukken vanuit uw ICT-praktijk. Met veel praktische elementen en casussen haalt zowel de ICT-manager, consultant als projectmanager zijn voordeel.
Over de auteur
Prof. drs. Arno Oosterhaven is zelfstandig organisatieadviseur en geassocieerd met Kirkaman Company. Hij is deeltijdhooleraar Management van Informatietechnologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
ISBN
9789012122870
Vorm
Gebonden
Uitgever
Academic service
Druk
2e
Verschenen
02-08-2007
Taal
Nederlands
Pagina's
286 pp.
Genre
Informatica & Exacte vakken
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris