We zijn open voor afhalen en (beperkt) winkelbezoek!

Momenteel kunt u, conform de coronamaatregelen, onze boekhandel weer bezoeken of gebruik maken van een afhaalloket. Meer over de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

 

Paperback

€ 19,95

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

In Kwartet voor het einde van de tijd put Herlinda Vekemans net als in de bundel Buiging inspiratie uit de muziek van de twintigste eeuw. Ditmaal staan leven en werk van de Franse componist Olivier Messiaen (1908-1992) centraal. In de vier delen van het kwartet komen belangrijke thema's uit zijn oeuvre aan bod: zijn geloof, zijn passie voor vogels, de natuur en de kosmos, en zijn pogingen om met muziek de tijd stil te leggen. De poëzie verruimt deze thema's vanuit een breder, hedendaags gezichtspunt en kan los van de muziek gelezen worden. De bundel bevat fotografische impressies van de Trinitékerk in Parijs waar Olivier Messiaen 60 jaar lang organist was. Herlinda Vekemans geeft Engels aan het Interfacultair Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven. Ze publiceerde eerder drie dichtbundels bij PoëzieCentrum. Johan Duyck is fotograaf en grafisch ontwerper en geeft fotografie en grafische vormgeving aan de RoHK academie voor beeldende kunsten in Etterbeek.
ISBN
9789056552862
Vorm
Paperback
Uitgever
Poeziecentrum vzw
Druk
1e
Verschenen
30-11-2015
Taal
Nederlands
Genre
Poëzie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris