Paperback

€ 16,90

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

'Het gaat zo: je bent jong en woont in de stad en belooft er nooit meer weg te gaan. De stad is de vrijheld. Nieuwbouw is verachtelijk. Geen sprake van dat je ooit zult worden als je ouders. En ineens woon je er zelf.'
Toine Heijmans groeide in de jaren zeventig op in een nieuwbouwwijk en woont inmiddels in een splinternieuwe Vinex-wijk. Met oprechte verbazing ziet hij hoe de aanvankelijk spaarzaam bewoonde, zanderige bouwput om hem heen uitgroeit tot een fascinerende samenleving vol leven en vol verhalen, waarin niet zelden zijn eigen gezin een hoofdrol vervult. In La vie Vinex tekent hij deze verhalen op en rekent en passant af met alle vooroordelen die er rond de nieuwe wijken bestaan. La vie Vinex gaat over heipalen, pioniersmentaliteit en hartverwarmende gemeenschapszin, over de ideale schuttinghoogte en ondernemersgeest. Maar ook over loze beloftes en verloren illusies, de oprukkende stad, de eerste graffiti en de eerste emigranten. Kortom: over leven in een moderne nieuwbouwwijk.
Toine Heijmans (1969) is journalist voor de Volkskrant. Eerder verscheen van hem De asielmachine. Hij woont met zijn vriendin en hun drie kinderen in de Amsterdamse Vinex-wijk IJburg.
ISBN
9789020406351
Vorm
Paperback
Uitgever
Atlas Contact, Uitgeverij
Druk
2e
Verschenen
10-04-2007
Taal
Nederlands
Pagina's
143 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris