We zijn open voor afhalen!

We blijven natuurlijk uw bestellingen bezorgen, maar u kunt nu ook gebruik maken van ons afhaalloket. Meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

Door de Brexit en de coronamaatregelen kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Paperback

€ 18,00

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1 - 2 dagen bezorgd
De Weissenseifener hangkorf

Paperback

€ 18,00

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 15 maart 2021
Koop lokaal, ook online!

In het voorjaar van 1991 zag in Duitsland een brochure ‘Zwischen Sonne und der Erde’ het licht, geschreven door architect, kunstenaar en biologisch-dynamisch imker Günther Mancke. Later werd deze heruitgegeven als boekje met de titel ‘Der Weissenseifener Hängekorb. Eine Alternative’. Mancke maakte zich zorgen over onze toenemende industriële omgang met de aarde en de bijen en de schade die dit toebrengt. Op basis van zijn holistische kijk op de wereld, zijn liefde voor esthetiek en vormtaal, en een zorgvuldige observatie van het gedrag van bijen in de vrije natuur ontwierp hij een alternatieve bijenwoning. De 'wezensaard' van bijen vertaald naar een esthetische vorm. Deze van roggestro gevlochten ‘hangkorf’ komt daarmee in de eerste plaats tegemoet aan de behoefte van de Imme. Mancke’s pleidooi voor een betere omgang met de aarde is nog uiterst actueel. Deze eerste Nederlandstalige jubileumuitgave beschrijft de filosofie achter de korf, bevat een werkinstructie met een aantal technische verbeteringen, verhalen van bijenhoeders over hun korf in de praktijk en een handige literatuur- en adressenlijst. Met dit boekje kun je zelf een hangkorf vlechten als ode aan de Imme.
ISBN
9789463428736
Vorm
Paperback
Uitgever
Mijnbestseller.nl
Druk
1e
Verschenen
03-03-2017
Taal
Nederlands
Pagina's
68 pp.
Genre
Mens & maatschappij
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris