We zijn open voor afhalen en (beperkt) winkelbezoek!

Momenteel kunt u, conform de coronamaatregelen, onze boekhandel weer bezoeken of gebruik maken van een afhaalloket. Meer over de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

 

Gebonden

€ 39,95

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1 - 2 dagen bezorgd
Dubbellevens

Gebonden

€ 39,95

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 15 maart 2021
Koop lokaal, ook online!

Voorjaar van 2020 de biografie van een van de populairste schrijvers die het Nederlandse taalgebied ooit heeft voortgebracht: Ward Ruyslinck (1929-2014). In Dubbellevens neemt Frits de Vries de lezer mee op zijn zoektocht naar de levens van Ward Ruyslinck, wiens echte naam Raymond de Belser was. Hij beschrijft de dramatische gebeurtenissen in het leven van deze dualistische mens die gekweld werd door angsten en traumatische oorlogservaringen. Ward Ruyslinck was een van de meest gelezen en bestverkopende schrijvers van zijn tijd. Raymond de Belser was een bescheiden ambtenaar in dienst van de stad Antwerpen, werkzaam bij het Museum Plantin-Moretus. Ward Ruyslinck was als schrijver vrij en openhartig, bijna exhibitionistisch, maar als Raymond de Belser in het dagelijks leven een stille, angstige man die zich het liefst achter de gordijnen verborg. De auteur ir. Frits de Vries (1942) heeft als Ruyslinck een dubbelleven. Van huis uit is hij chemisch technologisch onderzoeker, maar is zijn grote liefde de literatuur, in het bijzonder het omvangrijke oeuvre van Ward Ruyslinck. Sinds het overlijden van Ward Ruyslinck heeft hij zich volledig gericht op het schrijven van diens biografie. Naast het boek is er een website in de lucht gekomen: Daarop staat achtergrondinformatie, zoals een persoonsregister, de lijsten van geraadpleegde archieven en bibliotheken en een uitgebreide bibliografie. Aangevuld met film- en geluidsfragmenten. Jan Vanriet (kunstschilder): ‘In dit boek heb ik met groot plezier Ruyslinck opnieuw ontdekt. We moeten leren zulke schrijvers te koesteren, die oude zielen.’ Dirk de Geest (hoogleraar Literatuurwetenschap (KU Leuven): ‘Ik feliciteer de biograaf van harte met de schat aan onbekende (hooguit vermoede) gegevens die u heeft opgedolven en in kaart gebracht.’
ISBN
9789492395337
Vorm
Gebonden
Uitgever
Uitgeverij Prominent
Druk
1e
Verschenen
15-04-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
600 pp.
Genre
Biografieën
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris