Paperback

€ 21,50

Op werkdagen voor 23:00 besteld, volgende dag thuisbezorgd
Gratis bezorging van al uw bestellingen
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 10 januari 2021
Koop lokaal, ook online!
{{promotion.PromotionName}}

Het levensmiddelenrecht is wereldwijd in opkomst. Het doet voor de inwendige mens wat het milieurecht voor de wereld doet: beschermen tegen aantasting. Dit functionele rechtsgebied strekt zich uit over het internationaal, Europees en nationaal recht. Publiekrechtelijke normstelling en private regulering doorsnijden elkaar. Aspecten van staatsrecht, privaatrecht, strafrecht en vooral bestuursrecht spelen een rol. Het levensmiddelenrecht is een interdisciplinaire ontmoetingsplaats waar juristen voedingswetenschappers, toxicologen en microbiologen elkaar tegenkomen. Dit cahier schotelt het complexe materiaal op een zodanig gesystematiseerde wijze aan u voor, dat u het 'grote plaatje' te pakken kunt krijgen. Dit plaatje strekt zich uit van mensenrechten tot borging van veiligheid en voorlichting van consumenten. Bernd van der Meulen is hoogleraar Levensmiddelenrecht aan Wageningen Universiteit en directeur van het European Institute for Food Law. De leerstoelgroep Recht en Bestuur houdt zich sedert het aantreden van Van der Meulen eind 2001 intensief bezig met onderzoek naar en onderwijs in het levensmiddelenrecht. Voor het pionierswerk heeft de VAR Vereniging voor Bestuursrecht in 2011 de VAR Michielsprijs toegekend, en de Iber-Amerikaanse Verenging voor Levensmiddelenrecht AIBADA in 2012 het erelidmaatschap. Het European Institute for Food Law ondersteunt de ontwikkeling van het levensmiddelenrecht met publicaties, consultancy, arbitrage en trainingen.
ISBN
9789069168098
Vorm
Paperback
Uitgever
Ars Aequi Libri
Druk
1e
Taal
Nederlands
Genre
Recht
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris