Deel 3 Cromwell-trilogie | Hilary Mantel

"De spiegel & het licht" van Hilary Mantel verschijnt op 6 mei 2020

De spiegel & het licht is het daverende slotdeel van de trilogie, waarin Hilary Mantel de laatste jaren traceert in het leven van Thomas Cromwell, de jongeman die vanuit het niets de toppen van de macht weet te bereiken. Ze smeedt een allesomvattend portret van jager en prooi, van een woelige strijd tussen zowel het heden en het verleden als tussen de koninklijke wil en de visie van een common man: van een modern land dat zichzelf door conflict, gedrevenheid en moed vormgeeft.

De spiegel & het licht

Hilary Mantel

€ 39,99
Engeland, mei 1536. Anne Boleyn is dood, onthoofd door een ingehuurde Franse beul. Het was in een oogwenk gebeurd. Na de bloedige lente zet Cromwell, zoon van een smid uit Putney, zijn klim naar macht en rijkdom verder voort, terwijl zijn vreeswekkende koning, Hendrik VIII, slechts een kortstondig geluk met zijn derde koningin Jane mag kennen. Ze sterft tijdens het baren van de door hem zo vurig gewenste zoon. Cromwell heeft geen eigen legermacht en geen invloedrijke familie die hem kan helpen: hij kan slechts bogen op zijn scherpe verstand. Terwijl Engeland in opstand is, verraders samenzweren in het buitenland en Hendriks bewind kraakt onder een dreigende invasie, ziet de slagvaardig ingestelde Cromwell een nieuw land in de spiegel van de toekomst. Maar kan een natie, of een individu, het verleden helemaal van zich afschudden? Wat kunt u doen, vraagt de Spaanse ambassadeur aan Cromwell, als de koning zich tegen u keert, zoals hij zich vroeg of laat altijd keert tegen degenen die het dichtst bij hem staan? De spiegel & het licht is het daverende slotdeel van de trilogie, waarin Hilary Mantel de laatste jaren traceert in het leven van Thomas Cromwell, de jongeman die vanuit het niets de toppen van de macht weet te bereiken. Ze smeedt een allesomvattend portret van jager en prooi, van een woelige strijd tussen zowel het heden en het verleden als tussen de koninklijke wil en de visie van een common man: van een modern land dat zichzelf door conflict, gedrevenheid en moed vormgeeft.

Quotes over ‘De spiegel en het licht’

'The greatest historical fiction accomplishment of the past decade’ - The New York Times
‘Breathtakingly poetic’ - Simon Schama, Financial Times
‘Het schitterende slotstuk van de Cromwell-trilogie’ - Trouw

Podcast: 'Meridiaan Uitgevers leest voor uit 'De spiegel & het licht''

Om de lezers van de Cromwell-trilogie alvast een voorproefje te geven van dit langverwachte laatste deel, lezen we elke dag een fragment voor uit de Nederlandse vertaling van De spiegel & het licht. Op een vast tijdstip plaatst Uitgeverij Meridiaan het nieuwe fragment op Soundcloud, en Spotify, dus volg deze pagina om geen aflevering te missen of houd social media in de gaten. De uitgeverij deed zelf de aftrap. Radiomaker bij de VPRO Mathijs Deen en Jacobine Geel namen het stokje inmiddels over en hebben we al bereid gevonden ook wat fragmenten voor te dragen. Wie weet wie er nog volgen; Dilan Yurdakul en Bastiaan Ragas hebben inmiddels al toegezegd.

Over de Cromwell-trilogie

Samen met De spiegel & het licht is de Cromwell-trilogie een project van vijftien jaar schrijven geweest. Aan de verfilming van het laatste deel wordt al hard gewerkt en in opdracht van de BBC wordt ook een documentaire gemaakt over leven en werk van Hilary Mantel.

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris