Kinderboekenweek 2017

Het thema van Kinderboekenweek 2017 is griezelen. De boekhandel staat vol met spannende boeken waarin enge griezels en griezelige engerds een rol spelen.

 

Zilveren Griffels

Penselen & Paletten

Speciale uitgaven

Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen. Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen…

 

Tijdens de Kinderboekenweek®, van 4 - 10 oktober 2017 ontvang je gratis het Kinderboekenweekgeschenk® bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken.

Het Kinderboekenweekgeschenk® voor 2017 is Kattensoep geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap.

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek® 2017 is Knikkeruil van schrijfster Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden. Het is vanaf 4 oktober verkrijgbaar in de boekhandel voor € 6,95, zolang de voorraad strekt.

Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig…

Dit spannende verhaal gaat door als je het uit hebt, er worden knikkerzakjes bijgeleverd om net als Uil door de poortjes te rollen, het prentenboek is namelijk niet alleen een boek maar ook een knikkerspel.

MINDBUSZEUS2 : vandervelde